Korteriühistud on kriisiks valmistumisel üksi jäetud (4)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Tammsaare tee 85 korteriühistu juhatuse esimees Aavo Vään elamu kilbiruumis, kust pääseb eraldi ukse kaudu tulevasse generaatoriruumi.
Tammsaare tee 85 korteriühistu juhatuse esimees Aavo Vään elamu kilbiruumis, kust pääseb eraldi ukse kaudu tulevasse generaatoriruumi. Foto: Konstantin Sednev

Mitmesugused institutsioonid õpetavad elanikke, kuidas valmistuda kõikvõimalikeks kriisideks, kuid nende sõnumid on segased ja korteriühistud on selles asjas üksi jäetud.

Tallinnas Mustamäel Tammsaare teel asuva 16-korruselise elamu korteriühistu juhi Aavo Vääni sõnul pole ametnike seas üksmeelt isegi selles, kuidas generaatori paigaldamist korrektselt vormistada. «Meil oli päästeametnikega nõupidamine ja nemad ütlesid, et generaatori jaoks tuleb ehitusluba võtta. Küsisin siis linnaplaneerimise ametist ja sealt öeldi, et te ju ei ehita midagi, ehitusluba pole vaja,» rääkis Vään.

Tema juhtimise all olevas elamus generaatori paigaldamisega probleeme pole. Kilbiruumi kõrval on eraldi ruum, kus majahoidja hoiab puhastusvahendeid. See tehakse tühjaks ja seal ei kujuta generaator endast mingit ohtu. Siiski ei lahenda ka suur ja võimas generaator kõiki kortermaja probleeme.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles