Riigikogu komisjonid soovitavad kõrgharidusreformi seaduse uuesti üle vaadata

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Riigikogu kultuurikomisjon ja põhiseaduskomisjon otsustasid täna, et teevad parlamendi täiskogule ettepaneku võtta uuesti menetlusse kõrgharidusreformi seadus, mida president välja ei kuulutanud.

Komisjonide hinnangul tuleks kaaluda võimalusi, kuidas president Toomas Hendrik Ilvese osutatud põhiseadusevastasused kõrvaldada.

«Põhiseaduskomisjon leidis, et presidendi seadust tagasi lükkav otsus on põhjendatud,» ütles komisjoni esimees Rait Maruste. «On mõistlik teha seadusesse parandusi, mis muudavad selle selgemaks ja põhiseadusega paremini kooskõlaliseks.»

Sealhulgas tuleks Maruste hinnangul määratleda seaduse, mitte määruse, tasemel ülikoolide rahastamise alused ning tudengite õigused ja kohustused. «Need on eelkõige juriidilise vormi täpsustused, sest president ei pannud kahtluse alla reformi üldpõhimõtteid,» ütles Maruste.

Riigikogu täiskogu käsitleb ülikooliseaduse, rakenduskõrgkooli seaduse ja teiste seaduste muutmise seadust oma neljapäevasel istungil, et otsustada, kas võtta seadus muutmata kujul vastu või mitte.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles