Karis: ilma Putini algatatud sõjata Ukrainas raketid Poolas ei langeks (1)

Postimees
Copy
Karise telefonikõne Poola presidendiga.
Karise telefonikõne Poola presidendiga. Foto: Presidendi kantselei

President Alar Karis kinnitas telefonivestluses Poola riigipea Andrzej Dudaga Eesti igakülgset tuge Poolale nende riigi territooriumile kukkunud rakettide intsidendi asjaolude selgitamisel.

«Kinnitasin telefonivestluses Poola riigipea Andrzej Dudaga Eesti igakülgset tuge Poola territooriumile kukkunud rakettide intsidendi asjaolude selgitamisel,» teatas Karis pressiteate vahendusel, lisades, et Eesti on valmis oma liitlast aitama. 

President Duda andis Karise sõnul ülevaate ka intsidendi uurimisest ja ütles, et edasised sammud otsustatakse asjaolude selgumise järel.

«Venemaa agressioon on oht kogu Euroopale. Me ju näeme, et raketiintsident Poola külas Ukraina piiri lähedal on otseselt seotud Putini režiimi agressioonisõjaga. Ilma Venemaa algatatud sõjata Ukrainas raketid Poolas ei langeks ning see näitab taaskord vajadust tugevdada NATO kollektiivkaitset idatiival, sealhulgas õhu- ja raketikaitses,» rääkis Karis.

«On traagiline, et meie liitlase, Poola pinnal hukkus raketiintsidendis kaks inimest. Avaldan kaastunnet ohvrite lähedastele. Eesti on koos Poolaga.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles