Kiusamine lasteaias: «Mu poeg lükati liumäelt alla, käeluu läks puru.» (1)

Kerttu Kirjanen
, ajakirjanik
Copy
Kiusamine jääb mõjutama nii kiusajat, kiusatavat kui ka pealtvaatajaid, ning seda olenemata vanusest.
Kiusamine jääb mõjutama nii kiusajat, kiusatavat kui ka pealtvaatajaid, ning seda olenemata vanusest. Foto: Artur Kuusi illustratsioon

Koolikiusamisest vähem tuleb jutuks kius lasteaias. Väiksedki lapsed võivad eakaaslasi lüüa, mõnitada või grupist välja jätta. Kiusaja vanemad ei taha aga tihti tunnistada, et probleem on nende lapses ja kiusliku käitumise juured kodus.

Tiina (nimi muudetud) elab Tartu külje all alevikus. Tema poeg koges kiusamist juba esimesel lasteaia-aastal. «Tal on väike kõnehäire ja kuna ta oli uus laps, hakati teda kohe kiusama. Seda suudeti kontrolli all hoida, kuni üks päev kasvataja helistas nuttes, et mu poeg pandi mänguruumi luku taha. Nad ei teadnud, kui kaua ta seal olnud oli,» kirjeldas Tiina.

Samal õhtul kutsuti kõik vanemad kokku ja räägiti sellest. Samas ei mainitud, kes pandi ja kes pani. Tiina sõnul ei järgnenud intsidendile mitte mingeid tagajärgi. Lapsevanematele öeldi, et nad räägiks kodus lastele, et nii ei ole ilus. Ka hiljem, kui tuli välja, et mängutuppa lukustatu oli Tiina poeg, ei tulnud keegi vabandama.

«Sealsamas rühmas lükati mu poeg liumäelt alla, käeluu läks puru. Lükkaja väitis, et tegi kogemata. Ma ei usu seda siiani,» meenutas Tiina. Lükkaja vanemad sõnasid, et mänguhoos võibki nii juhtuda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles