Endine kriminaal jännis prügimäe ärakoristamisega

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Valentin Šnaper on invaliidist pensionäri kohta väga tegus – talle kuulub mitu ettevõtet ja hulk kinnistuid Harju- ja Ida-Virumaal. Pildistatud Ülgasel, kust Lindefarmi jõudnud prügi keskkonnnaameti andmeil pärineb.
Valentin Šnaper on invaliidist pensionäri kohta väga tegus – talle kuulub mitu ettevõtet ja hulk kinnistuid Harju- ja Ida-Virumaal. Pildistatud Ülgasel, kust Lindefarmi jõudnud prügi keskkonnnaameti andmeil pärineb. Foto: Tairo Lutter

Raplamaa ebaseadusliku prügila üle käib tuline vaidlus – mees, kelle kinnistult keskkonnaameti andmetel osa prügist pärineb, ütleb, et ta on orki tõmmatud. Keskkonnaameti kinnitusel on nende uuring põhjalik ja pole kahtlustki, kes on prügi omanik.

2020. aastal kirjutas Postimees sellest, kuidas Raplamaale Lindefarmi maale kuhjati ebaseaduslik prügila, kui kinnistu sai oma käsutusse ettevõte ORS Recycling. Segane ja detailirohke lugu on arenenud sinnamaale, et nüüd on asjasse segatud kunagine narkokaubitseja, kelle kinnistult keskkonnaameti andmetel osa Lindefarmi jõudnud prügist pärineb.

Keskkonnaamet proovis välja selgitada, kustkohast Lindefarmi jõudnud prügi pärit on ning suutis tuvastada kaks allikat, kellele tehti ettekirjutus likvideerida oma osa prügist. Ülejäänud prügi päritolu keskkonnaamet selgeks teha ei suutnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles