Päev Moskvas: opositsiooni miitingud ja arreteerimised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kommunismi pooldajad Moskvas.
Kommunismi pooldajad Moskvas. Foto: AFP /Scanpix.

Kommunistide miitingu järel Moskvasse Triumfi väljakule jäänud kümmekond noort süütasid äkki suitsupommi ja hakkasid hüüdma «Me vajame teist Venemaad!», misjärel pidas miilits kinni viis inimest, vahendas ERR Uudised.

Vene Kommunistlik Partei pidas täna Moskva kesklinnas miitingu, kus nõuti kommunaalmaksete alandamist ja sotsiaaltingimuste parandamist.

Korraldajate väitel oli meeleavaldajaid kahe tuhande ümber.

Interfaxi teatel skandeerisid meeleavaldajad «Ei kapitalismile!» ja «Nõuame sotsialismi!».

Ühtlasi käis kohapeal komparteisse värbamise kampaania.

Miitinguid ja vahistamisi oli täna teisigi.

Analoogsete nõudmistega meeleavalduse korraldas näiteks ka Liberaaldemokraatlik Partei. Sellel miitingul oli osalejaid umbes pool tuhat.

Bolšaja Poljankal marssinud «mittenõustujad» blokeerisid täielikult liikluse. Politsei viis ära kümmekond protestijat.

Varem olid Teise Venemaa liidrid teatanud, et kindlas kohas «Mittenõustujate marsi» korraldamise asemel hajutavad nad oma jõud, organiseerides nii «Mittenõustujate päeva».

Samas Triumfi väljakul peeti kinni natsionaalbolševike liider Eduard Limonov, kes üritas Vladimir Majakovski mälestussamba jalamil kõnet pidada.

Erinevatest tänastest aktsioonidest osavõtjad astusid välja ebaefektiivsete kriisivastaste meetmete vastu ja kutsusid valitsust üles erru minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles