The Able Butcheri uuest menüüst leiab nii klassikalisi maitseid kui ka ainulaadseid üllatajaid

Hilton Tallinn Park
Copy
Foto: Hilton Tallinn Park

Tallinna kesklinnas, Raadiomajast üle tee asuv hotell Hilton Tallinn Park on külalistele kaugemalt ja lähemalt luksuslikku majutust pakkunud alates 2016. aastast. Sama pikalt on majas tegutsenud ka steakhouse-stiilis restoran The Able Butcher, aga isegi, kui oled seal varem käinud, tasub restorani taas külastada, kuna nende menüü on värskelt läbinud uuenduskuuri.

Uue menüü autoriteks on Executive Chef Fabrizio Righetti ja Chef de Cuisine Mesut Kavi. Fabrizio Righetti sõnas, et menüü värskendused on alati inspireeritud hooaegadest. Ta selgitas, et menüüd välja töötades tuleb arvestada sellega, millised toorained on sel hooajal kättesaadavad ja mida saab kogu hooaja vältel kvaliteetselt ning vajalikus mahus tellida. «Viimasel ajal oleme üha enam keskendunud ka kohalikele trendidele ja maitsetele, sest kõige olulisem on see, et me pakuks oma külastajatele uusi kogemusi,» rääkis Righetti.

Kuigi menüüs on ka klassikalisi ja tuntud maitseid – näiteks pardiravioolid ja crème brûlée – leiab sealt ka kordumatuid üllatajaid, mis on omased just sellele restoranile. Uue menüü kõige põnevam komponent on Executive Chef’i hinnangul Jaapani wagyu-antrekoot, mida Eestis naljalt restoranidest ei leia. Samuti tõi ta välja röstitud kaheksajala, mida serveeritakse chimichurri, mandariinide ja endiiviaga ning musta tursa filee koos valge miso ja daikoniga – need kooslused on iseloomulikud ainult The Able Butcherile. Toorainet eelistatakse tellida kohalikelt tootjatelt, et menüüs oleksid võimalikult värsked kodumaised toiduained. Veiseliha ja kuiv laagerdunud liha tuleb Estonian Meat House’ist.

Kogu hotelli, sealhulgas ka restorani jaoks on jätkusuutlikkus ja keskkonnahoid väga olulised teemad. Restorani köögis on aktuaalseks teemaks näiteks toidujäänuste vähendamine. The Able Butcheri kööki paigaldati hiljuti spetsiaalne kontrollsüsteem, mis jälgib toidujäänuste teket, aitab seda analüüsida ning tulevikus vähendada. Näiteks kohvijäänuste taaskasutuseks teeb restoran juba koostööd ühe kohaliku taimekasvatusega.

Hotellis laiemalt on kasutusel süsteemid, mis aitavad vähendada energia- ja veetarbimist. Rõhku pannakse prügisorteerimisele ja seda palutakse teha ka külastajatel – kõik võimalused on selleks loodud. Keskkonnahoidu panustatakse kogu meeskonnaga ja osaletakse regulaarselt Maailmakoris-

tuspäevadel. Ühiselt on käidud ka Toidupangas toidukaste komplekteerimas ja abivajajatele viimas.

Jõuludeks ja aastavahetuseks on restoranis külastajatele eripakkumised. Vaata lähemalt SIIT.

EXECUTIVE CHEF FABRIZIO RIGHETTI 

Hilton Tallinn Parki Executive Chef Fabrizio Righetti usub kultuuride, maitsete ja inimeste ühendamisse läbi toidu. Hilton Tallinn Parki Executive Chef vastutab hotelli restorani The Able Butcheri menüü väljatöötamise, kontseptsiooni ja programmeerimise, aga ka hotellitoas einestamise ning bankettide toitlustuse korraldamise eest.

Fabrizio on oma 20+ aastase kulinaarse kogemuse jooksul kokku puutunud erinevate kultuuride ja toitudega. Algselt pärit Roomast, on Fabrizio karjääritee viinud teda ümber maailma, omandades kogemusi Ühendkuningriigis, Hollandis, Liibüas, Monacos, Ukrainas, Venemaal, Leedus, Lätis ja alates 2021. aasta oktoobrist Eestis.

CHEF THE CUISINE MESUT KAVI 

Mesut Kavi liitus Hilton Tallinn Parkiga 2022. aasta augustis.

Oma kogemuste ja kirega kulinaarse kunsti vastu aitab ta The Able Butcheris liikuda enneolematutesse kõrgustesse.

Ta on 13 aastat töötanud luksushotellide restoranides, sealhulgas Istanbulis, Dubais ja Singapuris.

Oma erakordsed oskused ja vilumuse on Mesut saanud maailmakuulsates restoranides ja koos Michelini tärniga pärjatud kokkadega koos töötades.

Ta soovib kostitada oma külalisi nii uute kui ka klassikaliste maitsetega. Teda inspireerib võimalus kujundada grillmaja kontseptsiooni, mis keskendub jätkusuutlikkusele.

       

Copy
Tagasi üles