Tallinna jõuluturg avatakse enneolematu valgusetendusega

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Tallinna jõuluturg.
Tallinna jõuluturg. Foto: Madis Veltman

Tallinna Raekoja platsi jõuluturg avatakse Raekoja seinale projitseeritava valgusetendusega.

Raekoja platsi jõulupuul süüdatakse tuled ning turg avatakse reedel, 25. novembril kell 18.

Kell 18.15 algab valgusetendus «Tempus fugit» ehk «Aeg lendab», mis projitseeritakse Raekoja seinale. Tegemist on kümme minutit kestva audiovisuaalse-koreograafilise etendusega, mida saab näha vaid kolmel järjestikusel õhtul selle nädala reedest pühapäevani.

Kesklinna vanema Monika Haukanõmme sõnul on Tallinna vanalinn ja ka jõuluturg pälvinud tähelepanu kõikjal maailmas ning valitud 2019. aastal Euroopa parimaks jõuluturuks. «Imeilus tuledesäras kuusk koos jõuluturu ja Eesti rahvakultuurist inspireeritud kultuuriprogrammiga loovad Raekoja platsi suurepärase õhkkonna, kus jõuluootus koheselt hinge poeb. See on üks põhjustest, miks jõuluturu külastamine on populaarne meie inimeste seas, olenemata vanusest, ning meelitab siia hulgaliselt välisturiste. Jõuluaeg pakub palju positiivseid emotsioone, hingerahu ning paneb nägema meie ümber kõike seda, mis päriselt oluline,» ütles Haukanõmm.

Esimesel advendil saabub oma majakesse jõuluvana, kes kuulab salme kuni jõuluturu lõpuni. Tallinna jõuluturg on avatud iga päev kella 10–20. Turukioskitest saab kuumi jooke osta kuni kella 22-ni, reedeti ja laupäeviti kuni kella 23-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles