Joomakaaslase telliskiviga tapnud mehe pikka vangistust lühendati veidi (1)

BNS
Copy
Artur Rätsep kohtu all süüdistatuna mõrvas.
Artur Rätsep kohtu all süüdistatuna mõrvas. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna ringkonnakohus vähendas esmaspäeval veidi 11-aastast vangistust, mille Harju maakohus oli määranud oma joomakaaslase tapnud ja seejärel laiba kraavi uputanud mehele.

Mullu oktoobri keskel leidis juhuslik mööduja Harjumaal Rae vallas Soodevahe külas tee äärest kraavist vägivallatunnustega mehe laiba. Surnukeha külge olid kinnitatud raskused.

Politsei tabas kiirelt 42-aastase Artur Rätsepa, kelle kohus esialgu pooleks aastaks vahi alla võttis.

Uurimisel selgus, et ohver oli Arturi joomakaaslane, kellega sageli napsu võeti ning ka varasemalt oli Artur tema suhtes vägivaldne olnud. Kui varem olid tülid lõppenud mõne rusikahoobiga, siis mullu suvel läks asi karmimaks. Artur peksis ohvri armutult läbi ning lõpuks virutas oimetule mehele telliskiviga vähemalt viis korda vastu pead, tappes ta. Seejärel pani mees laiba külge raskused ja viskas ta Soodevahe külas kraavi.

Veretööst teadis ka Arturi elukaaslane, kuid ei julgenud sellest mitu kuud politseile rääkida. Hirmul oli ka põhjus: nimelt selgus, et Artur oli teda erinevatel aegadel korduvalt nüpeldanud. Seetõttu sai Artur lisaks tapmissüüdistusele ka süüdistuse kehalises väärkohtlemises.

Harju maakohus tunnistas Arturi süüdi tapmises ja eluklaaslase suhtes toime pandud kehalises väärkohtlemises ning karistas teda kokku 11-aastase vangistusega.

Selle otsuse vaidlustas Arturi kaitsja, kuid Tallinna ringkonnakohtus Artur süüdimõistmisest ei pääsenud. Küll aga vähendas ringkonnakohus veidi karistust ning nüüd tuleb mehel trellide taga veeta kümme aastat. Ringkonnakohtu hinnangul oli üheselt mõistetav, et Artur siiralt kahetses sõbra tapmist, öeldes seda muuhulgas nii oma ristküsitlusel, kui oma viimases sõnas kohtuistungitel, samuti ringkonnakohtus.

Otsus pole siiski jõustunud ja selle peale on võimalik esitada kaebus riigikohtusse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles