ÜRO nimetas humanitaarolukorda Ukraina lõunaosas kriitiliseks

BNS
Copy
Kaader Mõkolajivist.
Kaader Mõkolajivist. Foto: MURAD SEZER/SCANPIX

ÜRO nimetas esmaspäeval humanitaarolukorda Mõkolajivis ja Hersonis kohutavaks ja kriitiliseks, vahendas telekanali CNN informatsiooni ukrainlaste uudisteagentuur Unian.

ÜRO peasekretäri pressiesindaja Stephane Dujarrici sõnul tunneb ainuüksi Mõkolajivis ligi veerand miljonit inimest kütte-, vee- ja elektripuudust.

Mõlemaid linnu külastas nädalavahetusel ÜRO humanitaarabikoordinaator Denise Brown.

«Mõkolajivisse on juba paigaldatud mitu küttepunkti, et aidata inimesi, kes ei saa oma kodu kütta. Humanitaartöötajad pakuvad generaatoreid ja muid vahendeid, et need kohad töös hoida,» rääkis Dujarric.

ÜRO loodab, et suudab võimude toel katta Hersoni elanike põhivajadused, kui õnnestub säilitada viimase kahe nädala jooksul saadetud abi samal tasemel.

«Olukord vee, kütte ja vooluga on jätkuvalt väga keeruline, kuigi elektrivarustust taastatakse,» lisas eestkõneleja.

Doonorid on andnud sel aastal Ukrainale ÜRO kaudu humanitaarabi 3,1 miljardit dollarit. Dujarric toonitas, et rahastamise jätkamine on hädavajalik ja seda eriti talvekuudel.

«Oleme jätkuvalt mures Ukraina tsiviilisikute raske olukorra pärast ja seda eriti talve saabudes. Töötame selle nimel, et toetada inimesi teenuste ja hädavajalike vahenditega, et tagada neile soojus ja vähemalt mingisugunegi kaitse nendel karmidel kuudel,» lisas Dujarric.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles