Stoltenbergi sõnul tahab Putin talve sõjas relvana kasutada

BNS
Copy
Jens Stoltenberg Bukarestis.
Jens Stoltenberg Bukarestis. Foto: Alexandru Dobre/Scanpix

NATO peasekretär Jens Stoltenberg avaldas esmaspäeval arvamust, et Venemaa president Vladimir Putin tahab talve sõjas Ukraina vastu relvana kasutada, edastasid ukrainlaste uudistekanalid Unian ja Ukrinform.

Stoltenbergi sõnul peavad Ukraina ja tema liitlased seetõttu valmis olema uuteks Venemaa katseteks hävitada Ukraina kriitilist infrastruktuuri.

Meediakanalite andmetel tegi Stoltenberg vastavasisulise avalduse Bukarestis korraldatud pressikonverentsil.

«President Putin üritab hävitada Ukraina energia- ja gaasitaristut ning põhiteenuseid ukrainlastele. Talve hakul seda tehes demonstreerib ta, et tahab talve Ukraina vastu relvana kasutada. See on kohutav ja peame olema valmis edasisteks rünnakuteks,» rõhutas Stoltenberg.

NATO peasekretäri sõnul on just selle tõttu alliansi riigid oma toetust Ukrainale suurendanud või suurendamas.

«Liitlased pakuvad kaasaegseid õhutõrjesüsteeme ja muid süsteeme, mis suudavad reageerida erinevat tüüpi droonide, juhitavate rakettide ja ballistiliste rakettide ohtudele. Eeldan, et NATO välisministrite Bukaresti kohtumise üheks sõnumiks on vajadus veelgi suurendada nii õhutõrjesüsteemide ja ka nende erinevate varuosade, väljaõppe ja laskemoona tarnimist, kuna peame aitama Ukrainal end sellise kohutava sõja eest kaitsta,» lisas Stoltenberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles