Kaks elu nõudnud põleng võis alguse saada pikendusjuhtmest

Kati Saagim
, Pärnu Postimees
Copy
Häädemeeste vallas Urissaare külas põles majja sisse kaks meest.
Häädemeeste vallas Urissaare külas põles majja sisse kaks meest. Foto: Urmas Luik

Häädemeeste valla sadakonna elanikuga Urissaare küla tabas kolmapäeva varahommikul tragöödia, kui majapõlengus hukkus kaks meest.

Naaber Piia, kelle kodu asub õnnetuskohast umbes 200 meetrit eemal, teadis rääkida, et Andra talus elanud üksikule pensionieas Kalevile oli eelmisel õhtul tulnud külla sõber, kes muidu elab Tallinnas, aga kel ostetud Häädemeestele suvekodu.

«Mul mees käis kella kolme-nelja ajal vetsus ja nägi aknast oranžikat kuma, aga arvas, et külaline ju majas ja lihtsalt tuled põlevad,» rääkis Piia. «Viie-kuue vahel läks mees aga kööki ja hõikas, et Kalevi maja põleb. Siis olid juba lausleegid väljas.»

Häirekeskus sai teate põlengust eile kell 5.23. Väidetavalt oli helistaja kohalik külamees, kes tööle sõites nägi leekides maja.

Päästjad reageerisid sündmusele suurte jõududega: kohale sõitsid nii Häädemeeste, Pärnu ja Kilingi-Nõmme komando kui Tali vabatahtlikud päästjad. Pritsimehed asusid kohe 9 x 10 meetri suurust elamut kustutama, paraku leidsid nad peagi kahe mehe surnukehad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles