Sõda harvendas Vene vägede ridu Eesti piiri taga

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tõenäoliselt on Ukrainas langenud Vene sõdurite hulk lehe ilmumise ajaks ületanud 90 000 piiri. Neljapäeva hommiku seisuga oli Ukraina relvajõudude andmetel sõjas oma elu jätnud 89 440 Vene sõdurit. Pildil 38 sõduri matused 11. novembril Venemaa okupeeritud Luhanski oblastis Ukrainas.
Tõenäoliselt on Ukrainas langenud Vene sõdurite hulk lehe ilmumise ajaks ületanud 90 000 piiri. Neljapäeva hommiku seisuga oli Ukraina relvajõudude andmetel sõjas oma elu jätnud 89 440 Vene sõdurit. Pildil 38 sõduri matused 11. novembril Venemaa okupeeritud Luhanski oblastis Ukrainas. Foto: ALEXANDER ERMOCHENKO/REUTERS/Scanpix

Venemaa sõjaline jõud Eesti piiri ääres ei ole aastaid olnud nii nõrk nagu praegu, kuna Ukraina sõjas langenud sõdurid ja hävitatud sõjatehnika avaldavad otsest mõju idanaabri võimekusele meie läheduses.

Kaitseväe luurekeskusel ja välisluureametil on Venemaa Lääne sõjaväeringkonnas toimuva kohta hea ülevaade, kuid täpsed andmed Venemaa sõjaväebaasides toimuva kohta ei kuulu avalikkusega jagamisele. Küll aga möönavad mõlema asutuse esindajad, et kahtlemata on 24. veebruarist alates kestnud sõda meie läheduses asuvate Vene vägede ridu hõrendanud.

Kapten Taavi Laasik kaitseväe pressijaoskonnast ütles, et Ukraina sõjaga on praegu seotud väga suur hulk nende üksuste isikkoosseisust ja tehnikast – nii langenute, vigastatute kui ka aktiivselt lahingutegevuses osalejatena.

«Nagu ka juba räägitud, on Ukraina sõja tagajärjel Eesti vahetus läheduses asuvad üksused alamehitatud ega oma sellist võimekust nagu varem,» lausus Laasik ja lisas, et väeosapõhised täpsemad luurehinnangud ei ole avalikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles