Tallinn lisab rattatoetusele kuni 25-eurose toetuse kiivri ostmiseks

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Foto: Arvo Meeks

Linnavolikogu otsustas lisada «Rattaga kooli» toetusele kuni 25 euro suuruse toetuse jalgrattakiivri soetamiseks.

Volikogu toetas Reformierakonna fraktsiooni ettepanekut, et kooliõpilastele mõeldud saja euros suuruse jalgratta ostmise toetusega kaasneks kuni 25 euro suurune toetus jalgrattakiivri ostmiseks.Toetust tuleb taotleda koos jalgratta ostmise toetuse taotlemisega ning esitada jalgrattakiivri ostmise ostuarve.

«Astusime sammu edasi, et rattatoetus saaks parem. 25-eurone lisatoetus jalgrattakiivri ostmiseks tõstab kindlust, et laps rattaga linnas liikudes turvaliselt sihtpunkti jõuab. Järgmine samm peaks olema, et ratta ostu toetust saab ka siis, kui vanem ostab lapsele kasutatud ratta ning toetust saavad ka need lapsed, kelle jalgratta juhiluba on vanem kui kaks aastat. Linn ei peaks ju selle toetuse sihtgruppi kuulujaid erinevalt kohtlema,» ütles volikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Sander Andla.

Abilinnapea Joosep Vimm sõnas, et muutuse eesmärgiks on võimalikult turvaline rattasõit. «Kuigi lastele on kiivriga sõit kohustuslik, annab see muutus lisakindluse, et lapsed kiivri saavad ning seda kannavad. Kooli ja kodu vahel rattaga sõitmine edendab laste liikumisharjumust, seega loodame, et võimalikult paljud lapsed teevad endale ratturi load ja asuvad ka igapäevaselt sõitma,» lausus Vimm.

Kiivri toetust on õigus saada ka nendel, kes on juba jalgratta ostu toetust saanud. Selleks tuleb esitada täiendav taotlus kiivri toetuse saamiseks ühe aasta jooksul alates jalgratta ostmise toetuse taotluse esitamisest. Muul juhul tuleb jalgratta ja kiivri ostu taotlus esitada koos.

Järgmisest aastast on jalgratta ostmise toetuse saamise tingimuseks muu hulgas see, et jalgratturi juhiluba on väljastatud toetuse taotlemise aastal või sellele eelnenud aastal. See muudatus võimaldab toetada ka neid, kes teevad ratturi juhiloa eksami aasta lõpul, kuid plaanivad ratta osta kevadel.

«Rattaga kooli» toetuse eelarveks on planeeritud 100 000 eurot aastas. 2022. aasta nelja kuuga on esitatud 228 toetuse taotlust, millest määruse tingimustele on vastanud 217 taotlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles