Prantsuse president ei peaks muretsema Venemaa julgeolekugarantiide pärast (9)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Prantsusmaa president Emmanuel Macron teatas, et lääs peaks kaaluma, kuidas rahuldada Venemaa vajadust julgeolekutagatiste järele, kui president Vladimir Putin nõustub läbirääkimistega Ukraina sõja lõpetamise üle.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron teatas, et lääs peaks kaaluma, kuidas rahuldada Venemaa vajadust julgeolekutagatiste järele, kui president Vladimir Putin nõustub läbirääkimistega Ukraina sõja lõpetamise üle. Foto: Dominique Jacovides / SIPA / Scanpix

Välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa) ütles Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni avaldust kommenteerides, et me ei pea andma julgeolekugarantiisid mitte Venemaale, vaid Ukrainale, sest Venemaa ise on kõige suurem julgeolekuoht.

Reinsalu sõnul võitleb Ukraina kogu Euroopa vabaduse eest ja me peame andma Ukrainale rohkem toetust, et ta selle sõja võidaks. «Tulevase Euroopa julgeolekuarhitektuuri eeldus on, et piiride puutumatus oleks tagatud, mistõttu tuleb aidata Ukrainal täielikult taastada territoriaalne terviklikkus, et Venemaa ei saaks pärast sõda dikteerida oma naabritele, milline peab olema nende eluviis ja poliitilised valikud.»

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles