Leo Kunnas astus riigikaitsekomisjoni aseesimehe kohalt tagasi (8)

BNS
Copy
Leo Kunnas
Leo Kunnas Foto: Kermo Benrot

Leo Kunnas astus Riigikogu riigikaitsekomisjoni aseesimehe kohalt tagasi, kuna teised parlamendierakonnad ei reageerinud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ettepanekule kutsuda komisjoni esimehe kohalt tagasi Raimond Kaljulaid (SDE).

EKRE aseesimees Mart Helme ütles, et erakonna sügava veendumuse kohaselt ei ole mõeldav, et praeguses kriitilises Ukraina sõja olukorras jätkab riigikaitsekomisjoni juhtimist inimene, kes on Vene rahapesijatelt võtnud vastu oma kampaania rahastamiseks hämara taustaga raha.

Helme lisas, et selline inimene peab lahkuma mitte ainult riigikaitsekomisjoni esimehe kohalt, vaid ka riigikaitsekomisjonist üldse, sest seal liigub kõige tundlikum informatsioon, mis puudutab nii Eesti abi Ukrainale kui ka Eesti kaitsevõimet. 

Leo Kunnase soovitus Raimond Kaljulaidile on, et ta annetaks saadud hämara taustaga raha heategevuseks.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni esimees Henn Põlluaas juhtis varem teistele erakondadele saadetud kirjas tähelepanu asjaolule, et ärimehed Ivan Turõgin ja Sergei Potapenko, kellele on esitatud kahtlustus enam kui poole miljardi euro suuruses krüptorahakelmuses ja rahapesus, olid 2019. aasta europarlamendi valimistel Raimond Kaljulaidi suurimad toetajad, annetades kampaaniaks 25 000 eurot. Seaduse järgi tuleb nüüd korraldada uued komisjoni aseesimehe ja ka esimehe valimised. 

Komisjoni liige Kalle Laanet (RE) ütles Postimehele, et kuni töötab Isamaa, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Reformierakonna koalitsooni, peaks Kaljulaid jääma riigikaitsekomisjoni esimeheks. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles