PORTO FRANCO ISTUNG ⟩ Karilaid Tederile: kui sa kell kolm üles ärkad ja mõtled, et valitsus on hästi juhitud... (1)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
2020. aasta juuli keskpaigas oli Hillar Teder juba oluliselt heitunum, kui valitsusest polnud otsust Porto Franco laenu kohta.
2020. aasta juuli keskpaigas oli Hillar Teder juba oluliselt heitunum, kui valitsusest polnud otsust Porto Franco laenu kohta. Foto: Mihkel Maripuu

Porto Franco esmaspäevasel kohtuistungil mängisid prokurörid lisaks kinnisvaraarendusega seotud telefonikõnedele ette vestlused, mis puudutasid erakondade rahastamise järelevalve komisjoni kaotamisega seotud eelnõu kui ka Keskerakonnale poliitilise pahanduse põhjustanud Jana-Helen Juhaste 50 000 euro suuruse annetuse teemalisi arutelusid.

«Mulle tundus, et teil oli täna mingi madistamine,» küsis ettevõtja Hillar Teder Keskerakonna peasekretärilt Mihhail Korbilt (KE) 2020. aasta juuni alguses. Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ja Isamaa valitsuse sepistatud erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) kaotamine oli riigikogus läbinud esimese lugemise.

Kui Teder uuris Korbilt, kas see võetakse enne jaanipäeva vastu, nentis Korb: «Kurat, ei võeta jah. Üks tüüp rikkus ära. Algselt oli plaan, aga ilmselt tuleb erakorraline [istung] teha.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles