Oodata on talviseid ilmaolusid ja teed muutuvad libedaks (1)

BNS
Copy
Lumesadu Tallinna südalinnas
Lumesadu Tallinna südalinnas Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna keskkonna- ja kommunaalamet hoiatab liiklejaid alanud nädalal saabuva lumesaju eest, mis toob taas kaasa keerulised teeolud.

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt on järgnevate päevade jooksul oodata kuni mõõduka tugevusega kestvat lumesadu ning lisanduva lumekihi paksuseks võib olla kuni 20 sentimeetrit, teatas linnavalitsuse pressiesindaja esmaspäeval. Õhutemperatuur jääb -6 ja nullkraadi vahele, teed võivad olla lumised ja esineda võib härmatist. Selliste ilmastikuoludega võib kaasneda libeduse oht kõnni- ja sõiduteedel.

«Juba enne prognoositavaid lumesadusid alustavad lepingupartnerid sõiduteede ennetava puistamisega vältimaks lume kinnisõitmist ja seetõttu libeduse tekkimist. Tehakse lumetõrjet ja ollakse vajadusel valmis ka lume väljaveoks. Sellegipoolest tuleb sõidukijuhtidel hinnata teeolusid, varuda kannatust ja valida õige sõidukiirus ning -stiil,» ütles keskkonna- ja kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg. «Õige sõidukiirus võiks ilmaoludest lähtuvalt olla lubatud sõidukiirusest väiksem. Tuleb hoida ohutut pikivahet ning vältida ohtlikke manöövreid. Tuletame meelde, et 1. detsembrist on ka talverehvide kasutamine kohustuslik.»

Sulg lisas, et ka jalakäijad ning jalgratturid ei tohi valvsust kaotada. «Teed võivad olla libedad ning libedustõrje teostamine kõnniteedel ning jalg- ja jalgrattateedel võib võtta aega. Enne ülekäigurajale astumist tuleks eriti tähelepanelikult veenduda, et sõidukid jõuaksid peatuda, kuna libedus pikendab sõidukite pidurdusteekonda.»

Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet tuletab meelde, et kõnniteede puhastamise eest vastutab teega külgneva kinnistu omanik, kes vajadusel peab teostama libedusetõrjet.

Tänavapuhastusalaste küsimustega võib pöörduda munitsipaalpolitsei telefonil 14410.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles