Aasta keelekümblusasutus on Pae gümnaasium

BNS
Copy
Eesti keele sõnaraamat.
Eesti keele sõnaraamat. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Keelekümblusvõrgustiku tunnustusüritusel kuulutati aasta keelekümblusasutuseks Pae gümnaasium.

Aasta keelekümblusõpetajateks valiti sama kooli õpetajad Roza Skatškova ja Svetlana Kolobova ning Külli Krall Kohtla-Järve Slaavi Põhikoolist.

Välja kuulutati ka aasta keelekümblustegu, milleks on keelekümbluse tutvustamine ning materjalide loomine ja jagamine sotsiaalvõrgustikes. Selles tegevuses on silma paistnud Maret Vandel Tallinna Mustjõe gümnaasiumist, Silja Risti Kostivere koolist ja Nelli Kuldmaa Alutaguse vallavalitsusest. Nende loodud materjale või tunnivideoid leiab E-koolikotist ning kasulikke viiteid töölehtedele või sündmustele, mis toetavad muukeelset õppijat eestikeelses aineõppes, keelekümbluse kodulehel.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas tänas auhindade üleandmisel kõiki, kes aastate jooksul on ära teinud keelekümblusvõrgustiku ja -metoodika arendamisel suure töö. «Valdkonna töötajad on oma ala professionaalid, kes on keelekümblust oma südames kandnud, moodustades üksteist toetava võrgustiku. Keelekümblus on aidanud meid siiani eesti keele õppe edendamisel ja jääb keeleõppe metoodikate hulgas kasutusele ka edaspidi,» ütles minister.

Pae gümnaasium pälvis parima keelekümblusasutuse tiitli kui eesti keele ja mitmekeelsuse eest seisja, uute lahenduste leidja ja jagaja ning keelekümblusprogrammi tulemuslik rakendaja ja arendaja. Nominendina toodi esile Kohtla-Järve Slaavi põhikooli keelekümblusprogrammi väärtustamise eest kooli tulevikuvisiooni kujundamisel. Aasta keelekümblusõpetaja nominendina märgiti ära Aire Rässa Kohtla-Järve Slaavi põhikoolist.

Keelekümblusprogrammi kvaliteediauhinda antakse välja kümnendat korda. Kvaliteediauhinnaga tunnustatakse programmiga liitunud haridusasutusi ja nende esindajat või esindajaid, kes on andnud märkimisväärse panuse keelekümblusprogrammi rakendamisse ja arendamisse ning keelekümblusvõrgustiku töösse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles