Reformierakond soovib minna linnajuhtide reklaamikulude kallale

BNS
Copy
Türi vallal tuleb ühele kodutoetuse taotlejale 8000 euro suurune toetus välja maksta.
Türi vallal tuleb ühele kodutoetuse taotlejale 8000 euro suurune toetus välja maksta. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reformierakond teeb Tallinna linnavolikogus pealinna järgmise, 2023. aasta eelarvesse ettepaneku loobuda seoses majanduses keerukama ajaga linnajuhtide enesereklaamist.

«Pealinna järgmise aasta eelarves on linnapea Mihhail Kõlvarti ja teiste linnajuhtide eetriaja jaoks ligi kolm miljonit eurot maksumaksja raha. Lisaks on linna palgal ligi 70 kommunikatsioonitöötajat keskmise palgaga 2058 eurot. Keskerakond ei muutu, sama kindel, kui on nende võitlus eestikeelse hariduse vastu linnas ja riigis, on kiindumus ostetud aega. Teeme seetõtu sotsiaaldemokraatidele ettepaneku toetada kas täies mahus või osaliselt meie ettepanekut kärpida linnavalitsuse enesereklaami raha. See otsus annab neile ka võimaluse näidata väärtusi, mitte istekohapõhist poliitikat,» ütles Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni juht Kristen Michal.

Reformierakonna fraktsiooni ettepanek pealinna eelarvesse on lõpetada linna meediakulutused enesereklaamiks ning vabaneva rahaga täita järgmisel aastal lubadus tõsta pensionäride hinnatõusutoetus 200 euroni. Michali sõnul oleks see aus vahetus, kus ostetud kiituse asemel oleks võimalik keerulisel ajal teha otsus, mis aitaks perede kõrval suurima hinnatõusu surve all olevaid pensionäre.

Reformierakonnal on Tallinna linnavolikogus 15 kohta, Eesti 200-l ja EKRE-l seitse, Isamaal viis ning sotsidel kuus. Kokku oleks opositsioonil koos sotsidega seega 40 häält Keskerakonna 39 vastu.

Tallinnas on ligi 93 000 pensionäri. Pensionilisa tõstmine 200 euroni maksab ligikaudu 2,5 miljonit eurot. Meediakuludeks nähakse Tallinna järgmise aasta eelarves seevastu ette pea kolm miljonit eurot.

Pealinna 2023. aasta eelarve lõpphääletus toimub linnavolikogu 15. detsembri istungil. Michal märkis, et lisaks pensionilisa tõstmisele tegi Reformierakond sinna ettepanekud lasteaia kohatasu kaotamiseks, eestikeelsele õppele ülemineku ettevalmistusega alustamiseks ning valveperearstiteenuse loomiseks, et perearstiabi oleks linlastele kättesaadav ka peale tööaega ja nädalavahetustel.

Oma ettepanekute katteallikana näeb Reformierakond linna ebavajalike kulutuste kärpimist. «Lisaks meediakulude lõpetamisele ja linna propagandatalituse töötajate pea sajakohalise aparaadi vähendamisele tuleb koomale tõmmata poliitiliselt loodud ametikohtade arvu ning linnale soodsamaks läbi rääkida kulukad PPP-lepingud. Nendelt on aastatega võimalik säästa kümneid miljoneid,» märkis Michal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles