Karis USA kohaoleku tugevnemisest: see on järg Bideni sõnadele (2)

Meinhard Pulk
, toimetas
Copy
President Alar Karis.
President Alar Karis. Foto: Madis Veltman

President Alar Karis avaldas Facebookis rõõmu Ameerika Ühendriikide otsuse üle täiendada sõjalist kohalolekut Eestis.

Ta tõdes, et see lisab kindlustunnet ning on järg president Joe Bideni sõnadele NATO Madridi tippkohtumisel.

«USA on sel moel näidanud taas pühendumust otsustavalt panustada Eesti julgeolekusse. Otsus tugevdab meie kaitsevõimet ning saadab ka Moskvasse sõnumi, et USA jääb Eesti, Balti riikide ja Euroopa kaitsega seotuks,» ütles Karis.

«Nii võime taas tõdeda, et meie kaitsealane side on vankumatu. USA väed on Eestisse väga teretulnud ning ootame neid juba lähinädalatel. Riigikaitse kõrgeima juhina olen veendunud, et kõik, kelle töö on seista Eesti julgeoleku eest, annavad endast parima, et USA üksuste saabumine Eestisse läheks sujuvalt. Üheskoos tegutsedes oleme tõhusamad ja tugevamad!»

USA saatkonna avaldus

Osana meie jätkuvast pühendumisest Balti liitlastele saadab USA lähinädalatel Eestisse HIMARSi rühma ja jalaväekompanii. Madridi tippkohtumisel võttis president Biden kohustuse täiendavate rotatsiooniliste lähetuste ja järjepideva kohaloleku osas Balti regioonis. Need jõud on osa tõhustatud kohaloleku mudelist. Pea järjekindel USA vägede ja võimekuse kohalolek Eestis on osa meie pühendumisest tugevdada oma kollektiivkaitset ja heidutusvõimekust NATO idatiival.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles