Zelenskõi rääkis uute sanktsioonide kehtestamisest Venemaale (1)

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi Slovjanski lähedal.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi Slovjanski lähedal. Foto: Ukrainian Presidential Press Service/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ootab, et Euroopa Liit võtaks Venemaa vastu kasutusele uued finants- ja energiasanktsioonid ja langetaks otsused, mis takistaksid Venemaal nendest mööda hiilimast, edastas reedel ukrainlaste uudistekanal Unian.

«Töötame aktiivselt Euroopa, Ameerika ja teiste partneritega järgmiste Venemaa vastu suunatud sanktsioonide tõhustamise ja tugevdamise nimel. Euroopa Liidu üheksanda sanktsioonipaketi küsimus on töös. Ootame ühenduselt ka teisi olulisi otsuseid, mis takistavad Venemaal finants- ja energiasanktsioonidest mööda hiilimast,» rääkis riigipea oma igõhtuses pöördumises.

Unian tõi välja, et Euroopa Komisjon tegi kolmapäeval ettepaneku kehtestada sanktsioonid Vene relvajõududele, kolmele pangale ja mitmekümnele ametnikule.

Lisaks tahab blokk tõkestada Moskva varustamist droonidega ja võtta eetrist maha veel neli Vene propagandakanalit, ütles komisjoni president Ursula von der Leyen.

«Venemaa külvab Ukrainas jätkuvalt surma ja hävingut. See on tahtlikult sihikule võtnud tsiviilelanikud ja tsiviiltaristu,» lausus ta.

«Aga me seisame Ukraina kõrval ja paneme Venemaa oma julmuse eest maksma.»

EL on alates sissetungi algusest veebruaris kehtestanud Moskvale juba kaheksa paketti enneolematuid sanktsioone, võttes muu hulgas sihikule Venemaa naftaekspordi.

Diplomaadid on hoiatanud, et ajal, mil sõda üha venib, vähenevad bloki võimalused Venemaa majanduse kahjustamiseks.

Von der Leyen ütles, et EL kavatseb nüüd lisada oma viisakeelu ja varade külmutamise musta nimekirja pea 200 füüsilist ja juriidilist isikut, sealhulgas sõjaväeohvitsere, ministreid ja kaitsetööstusettevõtteid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles