Kohus mõistis mehed laibarüvetamises süüdi (1)

BNS
Copy
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu maakohus mõistis neljapäeval laibarüvetamises süüdi kaks meest, kes peitsid Viljandimaal surnukeha ära ja võtsid peale lahkunu kontol oleva raha välja ka juba surnud inimesele makstud toetusi, kirjutab Sakala.

23-aastane Kerdo ja 56-aastane Ahto mõisteti mõlemad süüdi laibarüvetamises. Lisaks mõisteti Ahto süüdi varalise kahju tekitamises, sest ta võttis surnu kontolt välja 1130 eurot ja maksis poes enam kui 1000 euro eest tema pangakaardiga.

Kerdole mõistis kohus karistuseks viis kuud vangistust, mille hulka arvestatakse eelvangistuses viibitud kolm päeva. Tema lõplikuks karistuseks arvati tingimisi vangistus neli kuud 27 päeva koos aastapikkuse katseajaga.

Ahtole on lähisuhtevägivalla eest kaks aastat tagasi tingimisi vanglakaristus mõistetud. Koos selle varasema juhtumiga mõisteti talle kokku aasta ja kolme kuu pikkune vangistus, mis asendati 447 tunni üldkasuliku tööga. Meestelt solidaarselt mõisteti välja 418 eurot, aga Ahto kui pangakaardi kasutaja peab maksma veel Mulgi vallale 160 eurot ja sotsiaalkindlustusameti kaudu riigile 1766 eurot. Kohtukuludena peab Kerdo maksma riigile 1450 ja Ahto 1103 eurot.

Kohtulahendist selgub, et juhtum sai alguse eelmisel aastavahetusel, kui Kerdo ja Ahto avastasid lahkunu tema voodist. Mil moel olid nad lahkunuga seotud, kohtulahendist ei selgu, aga kiirabi kutsumise asemel otsustasid nad surnukeha kilesse pakkida ja kuuri viia. Umbes nädal hiljem viis Kerdo surnukeha teisele kinnistule ja mattis maha. Surnukeha avastati 25. aprillil, kui see välja kaevati.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles