Urmas Kruuse nimetas ametisse uue asekantsleri

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Madis Pärtel.
Madis Pärtel. Foto: Kaisa-Maarja Pärtel

Maaeluminister Urmas Kruuse nimetas maaeluministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsleriks Madis Pärteli. Pärtel alustab asekantslerina tööd 16. veebruarist.

Kruuse sõnul on põllumajandusel ja maaelul ees olulised katsumused. «Toidujulgeolek on saanud uue tähenduse. Peame leidma tasakaalu, kuidas selle kõrval oleks tagatud majanduslikult kestlikud sissetulekud ettevõtjatele, keskkond oleks hoitud ning maapiirkonnad ja kohalikud kogukonnad oleks elujõulised,» selgitas Kruuse.

Pärtel töötanud riigikantseleis, stažeerinud Euroopa Komisjonis, täiendanud ennast põllumajanduse valdkonnas Cornelli ülikoolis New Yorgi osariigis ning tippjuhtide järelkasvuprogrammides. Pärtel osales ka Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise ettevalmistamisel põllumajanduse valdkonnas ning viimased paar aastat on juhtinud põllumajandustalitust Brüsselis Eesti Vabariigi alalises esinduses Euroopa Liidu juures.

Riigikantselei juures tegutsev avaliku teenistuse tippjuhtide valiku komisjon kuulutas avaliku konkursi asekantsleri ametikohta täitmiseks välja oktoobris. Senine põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban alustas septembrist tööd ministeeriumi kantslerina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles