Transpordiamet hoiatab: teed on lumised ja jäised

BNS
Copy
Teeolud on kehvad.
Teeolud on kehvad. Foto: Marko Saarm

Transpordiamet hoiatab, et kolmapäeval on kõikjal Eestis teed lumised ja jäised ning pärastlõunal ilmaolud taas halvenevad.

Varahommikul on riigi põhi- ja tugimaanteed valdavalt sõidujälgede vahel lumised. Põhja pool Eestis on teekatted lumisemad. Üle Eesti on teeilmajaamad tuvastanud teedel ka jääd. Kõrvalmaanteed on enamjaolt lumised, kuid sahatatud ja läbitavad.

Õhutemperatuur on vahemikus -3 kuni -9 kraadi, kohati tuleb kuni -12 kraadi, saarte rannikul võib aga temperatuur ulatuda 0 kraadi lähedale. Kohati sajab lund ja võib ka tuisata.

Pärastlõunal ilmaolud halvenevad. Lumesadu ja tuisk levivad Edela-Eestist üle maa kirde suunas, saartel ja läänerannikul läheb sadu üle vihmaks ja on jäidet. Õhutemperatuur tõuseb mitmel pool Lääne-Eestis 0 kraadist kõrgemale, ida pool jääb miinuspoolele püsima. Tihedas sajus ning tuisus muutuvad liiklustingimused raskemaks!

Vooluta on veel üle 2200 majapidamise

Esmaspäeval möllanud lumetormi tõttu on kolmapäeva hommikuse seisuga vooluta veel üle 2200 majapidamise, neist enamus Saaremaal.

Elektrilevi rikkekaardi andmetel oli kella 6.50 seisuga Saaremaal vooluta 1573 klienti, Hiiumaal 371 klienti, Harjumaal 226 klienti, Tartumaal 36, Lääne-Virumaal 24 ja Viljandimaal 17 tarbijat.

Kokku on kolmapäeva hommikul rikkelisi katkestusi 2247.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles