Zelenskõi rääkis energiavarustuse olukorrast Ukrainas

BNS
Copy
Vene vägede rünnakus kahjustatud elumaja Bahmutis.
Vene vägede rünnakus kahjustatud elumaja Bahmutis. Foto: Stringer/Scanpix

Pärast ulatuslikku raketirünnakut, mille Vene okupandid reedel Ukraina energiataristu vastu korraldasid, on elektrienergia taastatud juba üheksale miljonile ukrainlasele, teatas pühapäevaõhtuses videosõnumis president Volodõmõr Zelenskõi uudistekanali Unian vahendusel.

Zelenskõi tõi ühtlasi välja, et ka transport normaliseerub enamikus Ukraina linnades.

"Valguse ja soojuse tagastamisel meie inimestele on uued edusammud. Veel kolmele miljonile ukrainlasele on energiavarustus taastatud. Pluss kuus miljonit eile. See tähendab, et pärast reedest terrorirünnakut on tulemuseks elektrivoolu taastamine juba üheksale miljonile meie inimesele," ütles president.

Ukraina president tänas kõiki, kes iga ilmaga ja ööpäevaringselt remonditöid teevad. Samuti rahvusvahelisi partnereid, kes Ukrainat vajamineva tehnika ja vahenditega abistavad.

Ukrainas võib esmaspäeval külma ilma tõttu tekkida märkimisväärne elektripuudus, vahendas Unian ühtlasi riikliku energiaettevõtte Ukrenerho hoiatust.

Ettevõtte juht Volodõmõr Kudrõtskõ ütles telesaates kõneledes, et hädaolukorra stabiliseerimisseiskamiste tõenäosus kogu riigis väga suur.

"Täna ja homme on defitsiit temperatuuri languse tõttu märkimisväärne. Nüüd on kõik kontrollitaval territooriumil töötavate tuumaelektrijaamade elektriplokid tööd jätkanud. Võrkudes on endiselt piirangud võimsuses raketirünnakute tagajärgede tõttu. Arvan, et lähiajal näeme võrgus kolme tuumaelektrijaama täisvõimsust. Ühe-kahe päevaga suudame veelgi suurendada," seletas Kudrõtskõ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles