FOTOD JA VIDEO ⟩ Muuga sadamas põles õlitünnide ja titaanipuru ladu (2)

Postimees
Copy

Päästjatel õnnestus teisipäeva õhtuks kustutada Muuga sadama laohoones puhkenud tulekahju, keegi põlengus kannatada ei saanud.

Häirekeskus sai teisipäeval kell 10.02 teate, et Muuga sadama territooriumil asuvas laohoones on tulekahju ning kuna teatamise hetkel olid laohoone katusest juba leegid väljas, reageerisid päästjad suurte jõududega, teatas päästeamet.

Esimese päästemeeskonna saabudes olid kõik laohoones viibinud inimesed põlevast hoonest evakueerunud. Esmase info kohaselt põlesid hoones õlitünnid ning luure käigus leiti hoonest ka põlevat titaanipuru, mille kustutamine veega võib tekitada plahvatusohu.

Kustutustööde ajaks määrati ohuala 800 meetrit ning kella 10.44ks evakueeriti ohutuse huvides ka kõik ohualasse jäänud hoonete töötajad. Kustutustööde peamine eesmärk oli kaitsta kõrvaolevaid hooneid ja hoida ära plahvatuse oht.

Kokku oli päästesündmusele kaasatud 17 päästemeeskonda: kutselised päästjad Assakult, Kehrast, Kesklinnast, Koplist, Koselt, Lasnamäelt, Lillekülast, Muugalt, Nõmmelt ja Piritalt ning vabatahtlikud päästjad Arukülast, Hüürust, Kolgalt, Tabasalust ja Sakust. Lisaks oli päästesündmusele kaasatud erikeemiatalitus.

Tulekahju lokaliseeriti kell 16.15 ning õhtutundidel toimusid hoones veel järelkustutustööd ning konstruktsioonide avamised. Päästetööde juht pakkus, et järelkustutus ja hoone monitoorimine toimub vähemalt kolmapäeva hommikuni ning seda teostab kohale jäänud päästemeeskond Muugalt koos vabatahtlike päästjatega.

Tulekahju tekkepõhjus selgub uurimise käigus.

Sadamas oli põleng ka viis päeva tagasi, kui naftaterminali lähedal olevas viljalaevas süttis üks ruumidest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles