President Karis esitas Janar Holmi riigikontrolöri kandidaadiks uueks ametiajaks (1)

Postimees
Copy
President Alar Karis paremal ja riigikontrolör Janar Holm. Foto Eero Vabamägi, Postimees
President Alar Karis paremal ja riigikontrolör Janar Holm. Foto Eero Vabamägi, Postimees Foto: Eero Vabamägi / Postimees

President Alar Karis tegi täna riigikogule ettepaneku nimetada järgmiseks viieks aastaks riigikontrolöri ametisse uuesti Janar Holm.

«Janar Holmi terviklik vaade riigile ning tema isikuomadused – põhjalikkus, tasakaalukus, sõltumatus, objektiivsus, õiglane meel ja konstruktiivsus – annavad talle tugeva aluse riigikontrolöri ülesannete täitmiseks,» põhjendas Karis oma valikut.

Enne kandidaadi esitamist konsulteeris Karis parlamendierakondade juhtidega ning avaldas lootust, et Holmi kandidatuur leiab riigikogus tugeva toetuse.

Holm on olnud riigikontrolör 2018. aastast ja tal on ka varasemast pikk juhtimiskogemus. Ta on töötanud haridus- ja teadusministeeriumis asekantsleri ja kantslerina ning sotsiaalministeeriumis asekantslerina.

Põhiseaduse järgi teeb president riigikogule ettepaneku riigikontrolöri ametisse nimetamiseks. Ametisse kinnitamiseks on vajalik parlamendi salajasel hääletusel saadud poolthäälte enamus. Riigikontrolöri ametiaeg on viis aastat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles