VÄLKVIDEO ⟩ Saks: Venemaal ei ole vahendeid, et alustada uut pealetungi Kiievile (3)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy

Julgeolekuekspert Rainer Saksa sõnul pole Venemaal vahendeid, et püüda taas Kiievit vallutada. Saks ütles Postimehe «Sõjastuudios», et kui venelased tahaksid seda teha veebruaris, peaksid nad juba ettevalmistusi tegema.

Rainer Saks rääkis, et juttude puhul, nagu tahaksid venelased alustada uut pealetungi Kiievile, tuleb teha vahet Venemaa presidendi soovidel ja tegelikul olukorral.

«Ma olen täiesti kindel, et Vene armee juhtkond on oma ülemjuhatajale ehk Venemaa presidendile maha müünud teistsuguse lähenemise. Et Ukraina jõud tuleb Donbassis purustada ja siis on võimalik edasi liikuda Kiievi peale.»

Saks lausus, et ei usu, et venelased hakkaksid hajutama oma jõudusid põhja, eesmärgiga rünnata Kiievit. Tema hinnangul ei ole venelastel selleks vahendeid, lisaks võtab rindeformatsiooni ülesehitamine väga pikka aega.

«See peaks praegu juba käima, kui me tahaks seda näha veebruaris juhtumas, aga praegu see ilmselgelt ei käi,» ütles Saks, lisades, et võib-olla Ukraina isegi tahaks, et Venemaa sellega tegeleks, sest siis oleks neil lihtsam Venemaale kaotusi tekitada.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles