Ruhnu inimesed elasid nädalapäevad värske toiduta (4)

Tiina Laura Kimmel
, ajakirjanik
Copy
Väike lennuk, mis on talviti ruhnulaste ainuke lootus-kui on lennuilm jõuab värske toit ja postipakid saarele, saab ka Kuressaarde arstile ja asju ajama. Kui ilm on halb, on väike Ruhnu justkui vangis.
Väike lennuk, mis on talviti ruhnulaste ainuke lootus-kui on lennuilm jõuab värske toit ja postipakid saarele, saab ka Kuressaarde arstile ja asju ajama. Kui ilm on halb, on väike Ruhnu justkui vangis. Foto: Erakogu

Mere taga Ruhnu saarel ei elata alati just nagu vanajumala selja taga – nädalajagu päevi püsinud udu tõttu ei saanud lennuk sinna sõita, jäävõimekusega väikelaeva ruhnlastel pole, ja nii olid saare mõlemad poekesed enne jõulupühi värskest kaubast tühjaks ostetud.

Ruhnu vallavanem Andre Nõu viskas nalja, et tahaks jõuluks midagi peale sinepi ja makaronide ka lauale panna. Ja lisas, et saarel valitsevat olukorda kirjeldava värvika postituse taga Facebookis on tema ise. «Madalrõhkkonna ja sula meelevallas olles ei saa ruhnlased lennuühenduse peale kindlad olla,» lausus Nõu. «Sotsiaalmeedia postitusega ma teadlikult veidi utreerisin, aga kui lennuk käib absoluutselt ebareguraalselt, näiteks üks päev nädalas, siis see pole normaalne. On juhtunud sedagi, et tehakse reis Ruhnu, siis läheb ilm käest ära ja lennuk suundub Pärnusse tagasi.»

Ruhnu vallavanem Andre Nõu kinnitas, et poes olid tõesti veel alles sinep, veidi kuivaineid ja ehk ka purgisuppi. Aga saare inimestel on ka kõigil korralikud toiduvarud. Ainult värsket nappis.
Ruhnu vallavanem Andre Nõu kinnitas, et poes olid tõesti veel alles sinep, veidi kuivaineid ja ehk ka purgisuppi. Aga saare inimestel on ka kõigil korralikud toiduvarud. Ainult värsket nappis. Foto: Erakogu
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles