Haapsalus hukkus tulekahjus kaks inimest

Postimees
Copy
Päästjad transportisid kannatanu kiirabiautoni.
Päästjad transportisid kannatanu kiirabiautoni. Foto: Mailiis Ollino

Haapsalu linnas Raudtee tänaval hukkus reede õhtul tulekahjus kaks inimest.

23. detsembri õhtul kell 19.29 teatati häirekeskusele põlengust Haapsalu linnas Raudtee tänaval, kus kortermaja oli teataja sõnul suitsu täis.

Kell 19.33 sündmuskohale jõudnud Haapsalu päästjad leidsid eest ühekorruselise kortermaja, kus ühe korteri aknast väljusid juba leegid. Koheselt alustati kustutustööde ja suitsusukeldumisega, kuna oli info, et hoones võivad olla ka inimesed.

Kell 20.13 leiti kustutustööde käigus esimene kannatanu ja kell 20.21 leiti naaberkorterist teine kannatanu, kes anti üle kiirabile. Kahjuks kummagi inimese elu päästa enam ei õnnestunud. Mõlemad hukkunud olid vanemaealised naised.

Tulekahju lokaliseeriti kell 21.52 ja kustutati lõplikult kell 23.39. Kustutustööde ajal suitsuanduri signaali päästjad ei tuvastanud.

Tulekahju tekkepõhjuse ja töökorras suitsuandurite olemasolu korterites selgitab välja edasine uurimine.

Päästeamet tuletab meelde, et töökorras suitsuandur aitab avastada tulekahju selle algfaasis ning annab võimaluse hoonest ohutult väljuda. Samuti on alates 2022. aastast kohustuslik hoonetes, kus on tahkeküttel küttekolded, vingugaasi anduri olemasolu kohustuslik.

Tänavu on tulekahjudes hukkunud juba 48 inimest, eelmisel aastal hukkus põlengute tõttu 39 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles