JUBA 17 AASTAT JOOKSUS Eesti otsib Interpoli kaudu 69-aastast meest (12)

Postimees
Copy
Veljo Sedrik
Veljo Sedrik Foto: Politsei

Eesti otsib hetkel Interpoli kaudu taga ainult ühte kurjategijat, kes on õiguskaitseorganite eest ennast varjanud tervelt 17 aastat.

Ainsa eestlasena figureerib hetkel Interpoli tagaotsitavate veebilehel Veljo Sedrik, kes peaks olema nüüd 69-aastane. Kahtlustuse kohaselt tappis Sedrik 2005. aasta novembris Tallinnas Tähetorni tänaval 35-aastase ärimehe Kauri Koppeli. Varem kriminaalkorras karistamata tallinlane Sedrik tegutses ettevõtjana, keda Koppeliga ühendas kinnisvaraäriga seotud laenusuhe.

Politsei sai tulistamise kohta teate 11. novembril 2005 kella 13.25 ajal, kui Tähetorni tänavalt leiti BMW sõiduautost Kauri Koppeli surnukeha.

Ehkki ka Koppel oli varem kriminaalkorras karistamata, seostati teda allilmaga. Väidetavalt tegeles Koppel jõulise laenuäriga, pantides laenu katteks oma klientide kinnisvara.

Venemaa otsib taga kaht Eestiga seostatud isikut

Idanaabri õiguskaitseorganid ajavad hetkel Interpoli kaudu 52-aastase Andrei Markushevskii ja 48-aastase Nikoly Pavlyuki jälgi.

Väidetavalt Eesti, Venemaa ja Ukraina kodakondsust omavat Markushevskiit seostab Venemaa lõhkematerjalide ja relvade ebaseadusliku käitlemisega.

Samuti väidetavalt kolme riigi, Eesti, Kasahstani ja Vene kodanik on Interpoli andmetel  Pavlyuk, kes on tagaotsitav vanglast põgenemise pärast.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles