Põhja-Korea tulistas taas välja kolm raketti

Copy
Uudis Põhja-Korea raketitulistamise kohta Souli raudteejaama televiisoris.
Uudis Põhja-Korea raketitulistamise kohta Souli raudteejaama televiisoris. Foto: LEE JIN-MAN/Scanpix

Põhja-Korea tulistas laupäeva hommikul välja vähemalt kolm ballistilist raketti, teatasid Lõuna-Korea sõjaväelased.

«Põhja-Korea tulistas tuvastamata ballistilise raketi Idamerre. Seejärel tulistati samas suunas veel kaks raketti,» teatas Lõuna-Korea armee ülemjuhatus viidates sellega Jaapani merele.

«Kolm lühimaa ballistilist raketti tulistati välja Põhja-Hwanghae provintsis asuvast Chunghwa maakonnast Idamerre umbes kell 08.00 kohaliku aja järgi,» täpsustati Lõuna-Korea armee hilisemas avalduses.

«Meie sõjavägi säilitab täieliku valmisoleku. Samal ajal tehakse tihedat koostööd Ühendriikidega ning tugevdatakse järelevalvet ja valvsust,» lisati teadaandes.

Sõjalised pinged Korea poolsaarel on sel aastal järsult tõusnud, kuna Põhja-Korea on läbi viinud enneolematult palju relvakatsetusi. Muu hulgas lasi Põhja-Korea eelmisel kuul välja oma kõigi aegade kõige kaasaegsema mandritevahelise ballistilise raketi. Samuti on naabrite seas palju ärevust tekitanud Põhja-Korea viimase aja ettevõtmised droonidega.

President Yoon Suk-yeol ütles neljapäeval, et Lõuna-Korea peab suurendama oma valmisolekut reageerida õhuruumi rikkumistele.

Lõuna-Korea õhuruumi tungis esmaspäeval viis Põhja-Korea drooni, millest üks lendas pealinna Souli lähedale, kuid riigi sõjaväel ei õnnestunud neid hävitajate ja ründekopterite väljasaatmisest hoolimata alla lasta.

President Yooni sõnul oli vahejuhtum vastuvõetamatu ja riik peab tagama, et Pyongyang «adub, et provokatsioonidele järgnevad rängad tagajärjed».

«Rahu tagamiseks peame tegema ülekaalukaid sõjalisi ettevalmistusi,» ütles president visiidil riigi kaitsearengu agentuuri.

Yoon andis varem sel nädalal ka korralduse kiirendada plaani luua drooniüksus, mis viiks läbi luure- ja jälgimisoperatsioone Põhja-Korea peamistes sõjaväerajatistes. Plaan näeb ette vargdroonide kasutuselevõttu.

Esmaspäevane vahejuhtum oli esimene kord viie aasta jooksul, kui Põhja-Korea droonid Lõuna-Korea õhuruumi tungisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles