USA vaimuhaiglas sai tulistamises surma kaks ja haavata seitse inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseioperatsioon Pittsburghi Ülikooli haigla psühhiaatriaosakonnas.
Politseioperatsioon Pittsburghi Ülikooli haigla psühhiaatriaosakonnas. Foto: SCANPIX

Ühendriikides Pittsburghi Ülikooli haigla psühhiaatriaosakonnas eile aset leidnud tulistamises sai surma kaks ja haavata seitse inimest, teatasid politsei ja meedikud.

«Kaks inimest sai surma ja seitse vigastada. Me usume, et üks hukkunutest võis olla tulistaja. Olukord paistab praeguseks kontrolli all olema,» ütles õppeasutuse eestkõneleja Susan Manko.

Teise tapetu isikuandmed on selgitamisel. Manko lükkas ümber nagu oleks ründaja vahepeal pantvange võtnud. Kohalik telekanal WPXI teatas, et haavatute seas on ka ülikoolilinnaku korrakaitseüksuse ametnik, kes sai kuulitabamuse jalga.

Mõnedel andmetel oli ründajal kaasas kaks poolautomaatset püstolit ja ta pidas korrakaitsjatega maha tulevahetuse.

«Tulistaja sisenes psühhiaatriakliinikusse peauksest ja avas kohe esimesel korrusel tule. Võimalik, et tulistati ka teisel korrusel,» edastas Pittsburghi linnapea Luke Ravenstahl ajakirjanikele viimast informatsiooni.

Ülikoolilinnaku politsei, linnapolitsei ja eriüksus saabusid kiiresti sündmuspaigale, kuid esialgu pole selge, kas ründaja hukkus politseinike või omaenda käe läbi.

«Politsei tegevus väärib igati tunnustust,» tõdes linnapea.

Linnak suleti eile täielikult, kuni eriüksus selle põhjalikult läbi otsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles