Virtuaalne kool viib põnevad tunnid ka kõige väiksematesse koolidesse

Copy
Foto: Edumus School

Edumus School alustas tööd 2022. aasta jaanuaris, et lahendada probleem – keskkooliõpilastele valikainete võimaldamiseks on vaja vähemalt 15 huvilist, kelle kokkusaamine keskmistes ja väikestes õppeasutustes pole sageli võimalik. Edumik annab tänu veebiplatvormile koolidele võimaluse pakkuda väga erinevaid valikaineid sõltumata kooli suurusest, millega tänaseks on liitunud juba neljandik kõigist gümnaasiumitest. «Teiseks probleemiks on tuleviku töökohad, mis muutuvad aina spetsiifilisemaks, nõudes ka koolis võimalust hakata õpilaste erinevate huvide põhjal oma nö rada kokku panema,» ütles kooli asutaja Maria Rahamägi.

Tema sõnul on noorte huvisid raske ennustada, mistõttu oli üllatav näiteks kriminoloogia kursuse kiire täitumine. Valikaineid leiab elanikkonna kaitsest kuni koostöö- ja suhtlemisoskusteni ning neid täiendatakse pidevalt. Põhimõte on tuua tunde andma eriala spetsialistid, kes pedagoogilise algõppe läbides saavad tuua õpilasteni oma teadmisi ja oskusi otse elust, andes õpilastele võimaluse teha tutvust erialadega, mis neid huvitavad.

Foto: Edumus School

Õpilaste huvil põhinevad tunnid teevad lihtsamaks ka õpetajate elu, kes ei pea motiveerimiseks välist survet avaldama. «Noor, kes tunneb huvi näiteks 3D-modelleerimise vastu, saab kursusel osaledes üsna pea ise aru, et tal läheb vaja inglise keelt, füüsikat ja ka matemaatikat,» selgitas Rahamägi.

Kursused on üles ehitatud võimalikult interaktiivselt, sisaldades grupitööd, suhtlust kaasõpilastega ja arutelu õpitu üle. Hindamise asemel on läbimiseks vaja teha projekt. Näiteks arhitektuuri kursuse lõpus ehitada makett, mis on paberi ja liimiga tehtud, mitte arvutis.

Edumuse kursustel on osalenud juba üle 800 gümnasisti pea kõigist Eesti gümnaasiumitest ja eesmärk on jõuda 5 aastaga kõigi 24 tuhande Eesti gümnasistini.

Loe Edumuse kohta lähemalt: https://school.edumus.ee/

Foto: Edumus School
 

Tutvu ka teiste ERGO aasta ennetusteo 2022 kandidaatidega aadressil www.ennetustegu.ee ja vali oma lemmik. Kõigi hääletanute vahel loositakse välja mitmeid auhindu!

Copy
Tagasi üles