Liikumisõpetaja loob sotsiaalmeediatrende, mis paneb lapsed sporti tegema

Copy
Foto: Liikumismängud

Klooga ja Lehola Kooli liikumisõpetaja Siim Tõnisson on loonud Instagrami ja TikToki platvormil «Liikumismängud» nimelised kontod, kus ta jagab videote kujul ideid, kuidas teha liikumistunnid noorte jaoks mitmekülgsemaks ja põnevamaks.

Liikumismängude konto on Tõnissoni sõnul ennekõike heaks kohaks, kust peamiselt õpilased, kuid ka teiste koolide kehalise kasvatuse õpetajad saavad võtta mänge, mida tundides teha. Igas videos näidatakse ette, kuidas harjutust teha ja milleks see kasulik on. «Eesmärk on luua kasuliku ja kaasahaarava sisuga andmebaas ning viia see piltlikult öeldes noorte nina alla ehk sinna, kus noored tänapäeval aega veedavad – sotsiaalmeediasse,» lisas ta.

Ainuüksi konto nimi tekitas inimestes juba huvi. «Kontot registreerides tulid esimesed follower'id juba konto nime ja bio kirjutamisel. Täna on mul vahetundides juba järjekord ukse taga, et õpetaja, palun teeme Tiktokki,» lisas Tõnisson.

Foto: Liikumismängud

Mitmed koolid on täna läinud üle uuenenud liikumisõpetuse ainekavale. «Kehaline kasvatus, mis keskendub peamiselt üheksa spordiala põhisele sooritusele, kus tulemust mõõdetakse peamiselt jooksusammu kiiruse või hüppe kauguse järgi, asendub koolides järk-järgult liikumisõpetusega, mis tutvustab tervislikku elustiili laialdasemalt ja motiveerib lapsi liikuma,» lisas ta.

Selle asemel, et tabeli järgi laste sooritusi hinnata, saab erinevate spordialadega tutvust teha hoopis läbi lõbusate mängude. «Ettenähtud suusaringide nühkimise asemel saab näiteks mängida jäätise püüdmise mängu või teha suusarajale takistusrajad,» lisas Tõnisson. «Täna küsitakse juba peaaegu iga ala koolituse lõpus, et kas selle jaoks mõni mäng ka on. Kuna keegi ei olnud enne neid mänge kõiki ühte kohta koondanud, siis võtsin selle enda kanda.»

Tänaseks on Liikumismängude kontost kasvanud välja mahukas andmebaas, millel on tuhandeid jälgijaid.

Liikumismängud kontod leiad Instagramist ja TikTokist.

Tutvu ka teiste ERGO aasta ennetusteo 2022 kandidaatidega aadressil www.ennetustegu.ee ja vali oma lemmik. Kõigi hääletanute vahel loositakse välja mitmeid auhindu!

Copy
Tagasi üles