Zelenskõi sõnul jätkuvad Luhanskis ja Donetskis rasked lahingud

BNS
Copy
Vene vägede rünnakutes purustatud sild Bahmutis.
Vene vägede rünnakutes purustatud sild Bahmutis. Foto: Dimitar Dilkoff/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi märkis pühapäeval oma igaõhtuses videopöördumises hetkeolukorrast rindel rääkides, et rasked lahingud jätkuvad Luhanski ja Donetski oblastis, edastas ukrainlaste uudistekanal Unian.

«Olukord eesliinil ei ole aasta esimesel nädalal oluliselt muutunud. Luhanski ja Donetski oblastis jätkuvad rasked lahingud – kõik kuumad kohad nendes piirkondades on hästi teada. Bahmut peab vastu igasugusele survele,» rääkis riigipea.

«Kuigi enamiku linnast on okupantide rünnakud hävitanud, siis meie sõdurid tõrjuvad vapralt venelaste pidevaid rünnakukatseid. Soledar hoiab samuti rinnet. Kuigi hävingut on veelgi rohkem ja see on väga raske. Sellist maatükki nende kahe linna lähedal pole, kus okupandid ei annaks oma elusid Vene režiimi liidrite pööraste ideede eest,» jätkas Zelenskõi.

Presidendi sõnul on see üks verisemaid kohti rindel.

Zelenskõi sõnul tegi Ukraina relvajõudude maavägede ülem kindralpolkovnik Oleksandr Sõrski ringkäigu Bakhmuti ja Soledari eeslinnades positsioonidel olevate vägede positsioonidel ja autasustas sõdureid vastupidavuse ja vapruse eest autasudega.

«Kohapeal korraldas kindral ühtlasi meie kaitse tugevdamiseks vajalikud sammud. Eelkõige lisaüksuste toomine. Ja tulejõu suurendamine okupantide pihta. Peame mõistma, et kõik meie positsioonid ja kõik meie tegevused kaitses on omavahel seotud ning tegevuse stabiilsus ja efektiivsus igas rindepunktis sõltub tegevuse stabiilsusest ja efektiivsusest rindel tervikuna,» seletas president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles