FOTOD ⟩ Talllinna saabus USA mereväe laev Roosevelt

Postimees
Copy
USS Roosevelt
USS Roosevelt Foto: n-ltn Aleksander Espenberg/Kaitsevägi

Täna saabus Tallinna USA mereväe laev USS Roosevelt (DDG 80). Laev on Tallinnas tavapärasel sadamakülastusel, et tankida, täiendada varusid ja pakkuda laevameeskonnale võimalust tutvuda siinse piirkonnaga.

USS Roosevelt on kolmekümnes Arleigh Burke’i klassi hävitaja, mille pardal on Aegise juhitavate rakettide süsteem. President Franklin D. Roosevelti ja tema abikaasa Eleanori auks nimetatud alus esindab Ameerika laevaehituse parimat ja kõige arenenumat lahingusüsteemide võimekust. Laeva südameks on Aegis relvasüsteem, sujuvalt integreeritud radar ja raketisüsteem, mis on võimeline üheaegselt kaitsma nii õhust, veepinnalt kui ka vee alt tulenevate arenenud ohtude eest.

Olles koduks rohkem kui 250-liikmelisele meeskonnale, on USS Roosevelti pardal enamik veepealse väikelinnaga seotud teenuseid, sealhulgas toiduala, pangandus, sularahaautomaat, pesupesemis-, posti- ja ostuvõimalused ning juuksurisalong. Moodsa tehnoloogia ja inseneriteaduse imena on USS Roosevelt võimas süsteem, mis suudab end merel kuude kaupa toimimas hoida. USS Roosevelt on esinduslik sõjalaev, mis on loodud täitma USA mereväe ülesandeid täna ja aastate pärast.

Eesti kaitseväe peastaabi fotogalerii laeva saabumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles