Spordiennustus muudab spordi meeleolukamaks

Copy
Foto: Shutterstock

Ilmselt on paljud inimesed märganud, et spordile on võimalik panuseid teha. Sellel on mitmeid meelelahutuslikke omadusi, kuid siiski tuleb arvestada rahalise poolega. Spordis ei ole kunagi mitte midagi kindlat, sõltumata sellest, kui suur favoriit üks või teine meeskond võib olla.

Järgnevalt vaatame üle, millised on peamised aspektid, mida peaks jälgima enne spordiennustuste tegemist. Juttu tuleb erinevate panuste tutvustamisest ja näpunäidetest, mida tasuks jälgida enne panuste tegemist.

Panuste koefitsendid ning nende tähtsus

Erinevad portaalid võivad pakkuda samadele sündmustele erinevaid koefitsente. Koefitsent on võidukordaja, millega teie panus läbi korrutatakse, kui sündmus võidab. Panuste kohta on võimalik infot saada ka panuste võrdlemise keskkonnast Pelaa Online, kus on eraldi välja toodud erinevate pakkujate panused.

Selliselt võite olla kindlad, et leiate endale parimad koefitsendid, mis eduka panuse korral maksavad teile rohkem raha tagasi. Tihti tekivad erinevused sisse eelkõige madalamate liigade ja mitte nii tuntud sündmuste puhul. Põhjuseks on see, et koefitsentide loojad ei oma piisavalt informatsiooni, ning tänu sellele on ka erinevused kohati väga suured.

Küll aga on tavaliselt spordiennustusi vahendavad ettevõtted enda kodutöö ära teinud ning suudavad koefitsentide määramisel väga täpselt tulemusi ennustada. Kui leiate kuskilt mõne koefitsendi, kus favoriit on valitud nõrgemaks, siis on tõenäoliselt sellel ka kindel põhjus.

Üksikpanused ja mitmikpanused

Kõige lihtsam viis alustada spordipanuste ehk totoga, on valida endale meelepärane sündmus ning valida võitja. Sellist panust nimetatakse üksikpanuseks. Ühtlasi on kogu spordisündmustele panustamine reguleeritud hasartmänguseaduses, mis muudab selle mängijate jaoks ohutuks ning reguleerituks.

Olukorras, kus soovite võtta suuremat riski on võimalik teha ka mitmikpanuseid. See tähendab seda, et valite mitu erinevat sündmust ning nende sündmuste võitjad. Kõik koefitsendid korrutatakse omavahel ning tulemuseks võib olla oluliselt suurem võit. Küll aga on ka risk oluliselt suurem, kuna sündmuseid on rohkem.

Lisaks on mõningates spordiennustusega seotud portaalides saadaval ka süsteempanused. Lühidal öeldes tähendab see seda, et teil on võimalik valida väga paljude erinevate lahenduste hulgast, mis võivad võidu tuua. Näiteks on võimalik teha viie sündmusega pilet, mis annab võidu ka nelja täpse ennustuse puhul.

Mida vältida spordile panustades

Äärmiselt lihtne on ennast lasta võluda äärmiselt kõrgetest koefitsentidest ning läbi selle teha valed otsused. Kui teie mitmikpanuse pileti koefitsent tuleb kokku näiteks üle tuhande, siis väga suure tõenäosusega mõni sündmus nurjub ning tulemuseks on kaotatud pilet. Kõik sündmused peavad minema täppi.

Kindlasti ei tohiks panuseid teha selliste summadega, mida teil ei ole võimalik endale lubada. Põhimõtteliselt võib öelda, et tegemist on meelelahutusega, mis annab juurde pisut närvikõdi ning muudab spordisündmuste vaatamise huvitavamaks. Keegi ei ole kohustatud ühtegi panust tegema ning see on igaühe enda otsus.

Kõige populaarsemad spordialad panustamiseks

Eestlaste seas on juba pikemat aega olnud esimesel kohal jalgpall. Tegemist on kohati keerulisema sündmusega, mida ennustada, sest alati võib tulemuseks olla ka viik. See on peamiseks põhjuseks, miks inimesed kohati jalgpallile ka panuseid panna ei soovi. Samas on tänu sellele ka mõlema meeskonna võidukoefitsent suurem, kui seda võrrelda näiteks korvpalliga.

Teise alana saab selgelt välja tuua tennise. Võib öelda, et tegemist on küllaltki lihtsa spordialaga, millele panuseid teha. Peate valima kõigest võitja, ning lootma, et teie ennustus on korrektne. Viigi võimalus puudub, seega on kasutusel vaid võitja määramine.

Copy
Tagasi üles