Aasta arst kaotab Nursipalu harjutusväljaku laiendamise tõttu kodu (2)

Ly-Marleen Tamme
, Terviseportaali reporter
Copy
Aasta arstiks tunnistatud Viivika Allas paneb perearstiameti maha, kui nende pere oma Lükkä küla majast ilma jääb.
Aasta arstiks tunnistatud Viivika Allas paneb perearstiameti maha, kui nende pere oma Lükkä küla majast ilma jääb. Foto: Sander Ilvest

Samal ajal kui Rõuge perearstile Viivika Allasele anti 18. jaanuaril Tallinnas Stenbocki majas üle aasta arsti auhind, osales tema abikaasa Võrus toimunud kohtumisel presidendi ja kogukonna esindajatega, et seista nende pere kodu eest, mis jääb Nursipalu harjutusväljaku laiendamise alla.

Kaitseministeerium avalikustas planeeritava Nursipalu harjutusväljaku laienduse kaardi mullu 21. novembril ja siis selgus, et Allaste majapidamine Lükkä külas on üks neist 21st, mis jäävad praeguselt 3000 hektarilt 9000 hektarile suureneva ala sisse. Kodu rajamisega sinnakanti alustas pere 20 aastat tagasi ja sellega olid ametis nii selle nooremad kui ka vanemad liikmed – vundamendist katuseni on kõik tehtud oma kätega. Maja, mis Allase sõnul on tema mehe elutöö, sai sissekolimiskorda alles aasta tagasi. Kuni siseruumid veel valmis polnud, ööbiti maja kõrval soojakulaadsetes ehitistes, ühes neist oli isegi saun.

Allaste kodu asub maalilises kohas. Kõrgete mändide vahele jääva maja kõrval on mitme mesitaruga õunapuuaed ning paarisaja meetri kaugusel ise kaevatud järv, millel talviti saab ka uisutada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles