«Õnne 13» õpetas türklasest matemaatikaõpetaja mõne aastaga eesti keelt rääkima

Tiina Laura Kimmel
, ajakirjanik
Copy
Matemaatikaõpetaja Celal Yildirim on ehe tõestus sellest, et keelt on heal tasemel võimalik ära õppida vaid paari aastaga.
Matemaatikaõpetaja Celal Yildirim on ehe tõestus sellest, et keelt on heal tasemel võimalik ära õppida vaid paari aastaga. Foto: Tairo Lutter

«Õpetaja me ei jõua elu sees seda tööd tunnis valmis,» nurisevad Laagna Gümnaasiumi 6A klassi lapsed matemaatikatunni alguse siginas-saginas, kui märkavad õpetaja käes paberipakki, mis viitab selgelt algavale tunnikontrollile. 

Matemaatikaõpetaja Celal Yildirim jagab sellest hoolimata paberid laiali, patsutab kõhklejaid õlale ja kinnitab, et midagi üle jõu käivat ees ei oota. On kohe näha, et ta on üks laste kindlatest lemmikutest, sest ta on sõbralik, soe ja tema sõna maksab. Ometi võib tekkida küsimus, kuidas on võimalik, et kolme aasta eest Türgist põgenenud mees nii vabalt ja soravalt eesti keeles õpetab. Ja veel matemaatikat! See võtab nii mõnegi Tootsi või Imeliku kukalt kratsima.

Lõpuks on vaikus peaaegu majas ja lapsed hakkavad ülesandeid lahendama. Uksepoolse rea viimastes pinkides sosistavad omavahel neli tüdrukut, kes ilmselgelt ei oska. Õpetaja paneb neist ümmarguste prillide ja hobusesabaga tüdruku istuma keskmisesse ritta. «Sa pead vaikselt mõtlema. Kui mõtled, siis vastus tuleb,» ütleb õpetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles