Terras kogub Europarlamendis allkirju: agressorriikide sportlased ei saa osaleda olümpiamängudel

Ingrid Landeiro
, ajakirjanik
Copy
Riho Terras.
Riho Terras. Foto: Madis Veltman

Europarlamendi saadik Riho Terras (Isamaa) kutsus täna hommikul üles teisi saadikuid pöörduma nõukogu presidendi C.Micheli poole, et veebruari tippkohtumisel võetaks arutlusele ROKi otsus lubada olümpiale Venemaa ja Valgevene sportlasi.

«On selge, et Venemaa ja Putini režiimi jaoks on sport eelkõige poliitiline vahend oma mõju laiendamiseks. Seda on selgelt näidanud fakt, et Venemaal on riiklikult toetatud dopinguprogramm,» ütles Terras oma ingliskeelses pöördumises. 

Terras juhtis tähelepanu asjaolule, et enam kui pooled Venemaa 2020. aasta olümpiamängude medalitest pälvisid sportlased, kelle taust on seotud armee keskspordiklubiga. «Selle sama armee käe läbi on mõrvatud ja vägistatud lugematul hulgal süütuid Ukraina tsiviilisikuid ning hävitatud tsiviilinfrastruktuuri, eirates täielikult rahvusvahelist ja humanitaarõigust.»

Terras toonitas, et Euroopa riikidel on moraalne kohustus seista rahu eest Euroopas ja nad ei saa hoiduda tegutsemast, kui ROK otsustab lubada agressorriikide sportlastel osaleda 2024. aasta olümpiamängudel.

Teised Europarlamendi saadikud saavad Terrase pöördumist allkirjastada kuni reedeni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles