Oluline teada: Nõmme sai endale esimese kohaliku kinnisvarabüroo

Maia Karro
, Uus Maa Elamus
Copy
Uus Maa Elamus
Uus Maa Elamus Foto: Maia Karro

Eesti suurima kinnisvarabüroo Uus Maa 2021. „Aasta Maakler“ ja põline nõmmekas Maia Karro avas Nõmme keskuses esimese kohalikule kinnisvarale pühendunud büroo Uus Maa Elamus. Maia Karro kinnitusel on Nõmme väga nõutud kant, kuid kinnisvara puhul peab arvestama eritegureid, mis kodude hinda oluliselt mõjutavad.

Nõmmel sündinud ja üles kasvanud Maia Karro sõnul on Nõmme kodudel ja piirkondadel pikk ajalugu, mis mõjutab nii hinda kui nõudlust. „Näiteks leidis sügisel paari nädalaga uue omaniku tuntud moekunstniku kodumaja, mille vastu tekitas väga suure huvi nii endise omaniku kui ka maja taust,“ ütles Karro.

„Nõmme inimesed siit naljalt mujale ei koli, pigem vahetatakse üks kodu teise vastu. Nõmmel on väga kokkuhoidev kogukond ning paljud kodud avalikku müüki ei jõuagi, vaid tehingud tehakse isiklike kontaktide põhjal. Siinsed hinnad ei kuku oluliselt ka majanduslanguste ajal,“ lisas Karro.

Kaasomandis ja korrektselt vormistamata majadega tegeleb spetsialist

Maia Karro sõnul on Nõmmel kõige suurem nõudlus ajalooga majade vastu. „Vanemate majade müümisel on peamine takistus kaasajastamata dokumendid. Näiteks pole kõik hooned ehitisregistris korrektselt arvel. Need küsimused saab ära lahendada, aga selleks on üldjuhul vaja kaasata professionaal, kes dokumendid müügiks korda ajab. Muidu ei saa võimalik ostja näiteks pangast laenu, mis mõjutab oluliselt nõudlust ja hinda,“ lisas Karro.

„Teine Nõmme kodude levinud juriidiline kitsaskoht on kaasomandid – näiteks jagatud pööningud või juhul kui majal on mitu omanikku. Ka sel puhul aitab ekspert kaasomanikel kokku leppida, mis majast edasi saab ja näiteks juriidiliselt kasutuskord kinnitada. Kaasomandis maja ostes peab arvestama, et teisel omanikul on kahe kuu jooksul peale tehingut võimalik kodu ise ära osta, mistõttu ei tasu selle perioodi jooksul näiteks remonti alustada. Selliseid eripärasid on veel, aga need kõik on lahendatavad,“ rääkis Karro.

Inimesed on Nõmmel kodu ostmiseks järjekorras

Uus Maa Elamus kinnisavarabüroo juhi Maia Karro sõnul nooreneb Nõmme elanikkond järk-järgult. „Nõmme kodude vastu on suur huvi ja peamiselt on need noored pered, kes otsivad kesklinnast veidi eemale rohelist ja sõbralikku keskkonda. Nõudlust on isegi rohkem kui pakkumist. Näiteks otsib praegu mitu peret vähemalt 80-ruutmeetrist 3-toalist kodu, millel oleks ideaalis ka oma hoov. Sellistele kodudele on ka suur üürinõudlus,“ lisas Karro.

2022 aasta mais asutatud Uus Maa Elamus kinnisvarabüroo abiga on uue omaniku leidnud paljud Nõmme kodud. Uus Maa Elamus kinnisavarabüroos töötab kuus konsultanti, kellest enamik on ka ise kohalikud inimesed.

Uus Maa Elamus asub Jaama tänav 2 Nõmme keskuse teisel korrusel ning büroo tegemistega saab kursis olla ka läbi Facebooki kodulehe: https://www.facebook.com/uusmaaelamus/

Copy
Tagasi üles