PARVLAEV ESTONIA ⟩ Rene Arikas vastab kriitikale: oleme alati kaasanud mereuuringutele pääsenute ja hukkunute esindajaid

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Ohutusjuurdluse keskuse juht Rene Arikas.
Ohutusjuurdluse keskuse juht Rene Arikas. Foto: Madis Veltman

Estonial hukkunute omakseid koondava ühingu Memento Mare seirerühm saatis teisipäeval Postimehele ühispöördumise, kus anti kriitiline hinnang uurimise senisele juhile Rene Arikasele, kes andis päev hiljem grupile omapoolsed selgitused. 

Esmaspäeval arutas riigikogu erikomisjon parvlaev Estonia uurimist juhtiva ohutusjuurdluse keskuse kaebusi ministeeriumi ja valitsuse kohta. Arutelu kestis umbes poolteist tundi, kuid mingit lõplikku lahendit neis asjades ei tulnud.

Esiteks sõnati seiregrupi poolt, et vahearuanne ja selle tutvustamiseks tehtud pressikonverents valmistasid pettumuse. «Öeldakse, et suure tõenäosusega tekkis parema parda vigastus kokkupuutel merepõhjaga ja märke veepealsele kokkupõrke kohta leitud ei ole. See on paljasõnaline väide, mille kinnituseks pole aruandes viidatud ühelegi teaduslikule analüüsile. Pole ühtegi arvutust ega simulatsiooni, rääkimata alternatiivide ümberlükkamisest. Kaks aastat ja eraldatud miljonid on kulunud peamiselt merepõhja uurimisele,» kirjutati pöördumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles