Rahvaloendusel loendatud inimeste arv läheneb 1,2 miljonile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmine rahvaloendus toimus Eestis 2012. aasta alguses.
Eelmine rahvaloendus toimus Eestis 2012. aasta alguses. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Rahva ja eluruumide loendusel loendatud inimeste arv hakkab lähenema 1,2 miljonile.

Statistikaameti andmetel oli laupäeva hilisõhtuse seisuga isikuankeet täidetud 1 186 894 inimese kohta, neist enam kui 880 000 täitsid ankeedi e-loenduse ajal ise interneti kaugu, ülejäänutel on aga külas käinud rahvaloendaja.

Rahvaloendajad külastavad e- rahvaloendusel mitteosalenud elanikke ajavahemikus 20. veebruar kuni 31. märts. Lisaks nende loendamisele, kes e-loendusel ei osalenud, tuleb rahvaloendajatel lõpetada ligi 70.000 e-loendusel pooleli jäänud isikuankeeti, külastada leibkondi, kus eluruumiankeet on jäänud pooleli, täpsustada tegelik leibkondade ja elanike arv eluruumides, kus mõne leibkonnaankeedi täitmine on jäänud pooleli või on täidetud ekslikult topelt ja külastada ka neid eluruume, mille püsielanik on loendanud end mujale.

Rahvaloendaja tööaeg on iga päev kell 9-21, kuid kokkuleppel inimesega ka varem või hiljem. Rahvaloendaja tunneb ära pildiga statistikaameti töötõendi, rahvaloenduse logoga salli ja sinise kohvri järgi.

Eestis toimub rahva ja eluruumide loendus 31. detsembrist 31. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles