VIDEO ⟩ 200 kilomeetrit tunnis kihutanud promilliga juht kiirustas enda sõnul poodi

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Sõiduk liikumas.
Sõiduk liikumas. Foto: Liis Treimann

Kolmapäeva hilisõhtul tabas politseipatrull Tallinna-Pärnu-Ikla teel üle 200 kilomeetri tunnis kihutanud juhi, kellega olid autos kaasas veel kolm inimest. Täna otsustas kohus, et kihutajal tuleb arestimajas mõnda aega tegude üle järele mõelda.

Kella 22.26 ajal Tallinna poole kihutanud sõiduki suurimaks sõidukiiruseks mõõdeti 203 km/h. Lubatud suurim kiirus oli teelõigul 100 km/h.

Sõiduki lähemal kontrollimisel tuvastasid politseinikud, et juht oli alkoholi tarvitanud. Samuti esitas ta kolmandas riigis saadud juhiloa, mis Eestis enam ei kehtinud, ning seetõttu lisandus talle ka juhtimisõiguseta mootorsõiduki juhtimise paragrahv.

Juhi enda sõnul kiirustas ta poodi. 

«Alkoholi oli juht tarvitanud sellisel määral, kus see oli kindlasti tajutav, et ta ei ole juhtimiseks sobilikus seisundis. Kahjuks ei hoidnud see teadmine ennast ja teisi ohustavat tegevust ära. Peale juhi oli sõidukis veel 3 inimest,» kirjeldas liiklusjärelevalvekeskus. 

28-aastane juht astus reedel kohtu ette, kus talle määrati karistuseks 25-päevane šokivangistus. 

«Avalikud teed ei ole koht, kus oma sõiduoskust või motoriseeritud liikumisvahendi võimeid proovile panna. Liiklusreeglid on selleks, et tagada sinu ja kaasliiklejate turvalisus,» paneb PPA südamele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles