FOTOD JA KAART ⟩ Jägala tamm on blokeeritud: inimesed valmistuvad tormijooksuks (1)

, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Meeleolude polaarsus on muljetavaldav, alates alandlikkusest kuni rünnaku ja omavolilise hõivamise mõteteni.
Meeleolude polaarsus on muljetavaldav, alates alandlikkusest kuni rünnaku ja omavolilise hõivamise mõteteni. Foto: Денис Антонов

Jägala hüdroelektrijaama sild üle Jägala jõe ei ole juba üle kahe aasta kohalikke elanikke ühendanud, vaid eraldanud. Ehkki inimeste soov jalakäijate ülekäiku kasutada ühtib täielikult Jõelähtme valla juhtkonna seisukohaga, sulges energiatootmisettevõtte Jägala Energy OÜ omanik jõeületuskoha aiavõrguga. Vallaametnikud näevad selles elanike huvide rikkumist, silla omanik aga nende tervise eest hoolitsemist.

Inimesed on harjunud Jägala hüdroelektrijaama silda kasutama juba nõukogude ajast, kui joa ümber hakati aktiivselt rajama suvilakooperatiive. Sain sellest teada, kui tulin kohtumisele suvilapiirkonna elanikega, piirkond ise on juba ammu muutunud kalliks aedlinnaks. Kohalik elanik Jelena Sovlovskaja, kelle akendest avaneb vaade sillale, kinnitab, et kaevata soovisid peaaegu kõik kahel pool jõge elavad inimesed, kuid nüüd õnnestus kokku saada umbes 20.

Kogunenute sõnul on sild alati olnud nende kogukonna kultuuri, vaba aja veetmise ja elu lahutamatu osa, see ühendas vasakut ja paremat kallast esmalt maanteena, seejärel jalgteena. Aja jooksul sild hävis ja ostuhetkeks oli see koos Jägala hüdroelektrijaamaga hale vaatepilt. Ostu-uudise võtsid kohalikud elanikud vastu lootuses, et sild renoveeritakse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles