Scholz ja Macron kinnitasid Zelenskõile liitlaste vankumatut toetust Ukrainale (1)

Copy
Volodõmõr Zelenskõi, Emmanuel Macron ja Olaf Scholz Pariisis.
Volodõmõr Zelenskõi, Emmanuel Macron ja Olaf Scholz Pariisis. Foto: Jacques Witt/Scanpix

Saksamaa liidukantsler Olaf Scholz kinnitas kolmapäeval Pariisis Ukraina presidendile Volodõmõr Zelenskõile veelkord liitlaste vankumatut toetut Ukrainale.

Scholz ütles, et alates Venemaa invasiooni algusest aasta tagasi on Saksamaa ja tema partnerid toetanud Ukrainat «rahaliselt, humanitaarabi ja relvadega».

«Me jätkame seda nii kaua, kui vaja,» kinnitas kantsler ajakirjanikele.

Samasisulise sõnumi edastas Zelenskõile ka Prantsusmaa president Emmanuel Macron.

Macron lubas, et Prantsusmaa aitab Ukraina võidule sõjas Venemaa sissetungi vastu ja jätkab jõupingutusi relvade tarnimiseks.

«Prantsusmaa on otsustanud aidata Ukraina võidule ja oma seaduslike õiguste taastamisele,» sõnas Macron ja lisas, et Pariis jätkab jõupingutusi relvade Kiievisse tarnimiseks.

Zelenskõi saabus kolmapäeval oma esimesele visiidile Pariisi, teatasid uudisteagentuuri AFP korrespondendid.

Pärast Londonis peetud kõnelusi Prantsusmaale lennanud Zelenskõi maandus Ühendkuningriigi valitsuse lennuki pardal Pariisis asuvas Orly lennujaamas.

Zelenskõi pidas hilise õhtusöögikohtumise Prantsusmaa presidendi Macroniga ja nendega ühines ka Saksamaa kantsler Scholz.

Zelenskõi kutsus kohtumisel Prantsusmaad ja Saksamaad taas üles toimetama võimalikult kiiresti sõjalennukeid ja raskerelvi.

Ukraina president toonitas, et aeg on võitluses Venemaa sissetungi vastu ülitähtis.

«Mida varem saab Ukraina kaugmaa raskerelvastuse ja mida varem meie piloodid lennukid, siis seda varem see Venemaa agressioon lõpeb ja me saame naasta Euroopas rahu juurde,» ütles Zelenskõi Pariisis kohtumisel Prantsusmaa ja Saksamaa liidritega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles