Riigikogu avab oma suveniiripoe

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valik riigikogu suveniire ajast, kui Eestis kehtis  veel kroon.
Valik riigikogu suveniire ajast, kui Eestis kehtis veel kroon. Foto: Toomas Huik/Postimees

Alates maikuust on riigikogu külastatavatel inimestel võimalus osta parlamendi suveniire, sest Toompeal avatakse vastav pood.

«Riigikogu külastab aastas üle 20 000 inimese ja paljud nende hulgast on avaldanud soovi osta kaasa riigikogu sümboolikaga suveniire ja parlamendi tööd tutvustavaid trükiseid,» öeldi parlamendi pressitalitusest.

Seni on see võimalus olnud Toompea lossi lahtiste uste päevadel, kuid ühest korrast aastas ei piisa. «Teiste riikide parlamentide juures on meenete müügikohad olemas, nüüd on koostöös Eesti Kunstimuuseumiga kavas avada selline ka Toompea lossis,» seisab saadetud vastuses.

Riigikogu Kantselei partneriks suveniiride ja trükiste müümisel ning tootearendusel on Kunstimuuseum, seega lisatööjõudu kantselei ei palka. Müügilett on kavas avada maikuus lossi teises vestibüülis, mille kaudu pääsevad majja riigikogu külastavad ekskursioonigrupid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles