Presidendi kutsel kogunenud nõukogu arutas riigikaitse uut arengukava

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: SCANPIX

President Toomas Hendrik Ilvese kutsel kogunenud Riigikaitse Nõukogu arutas riigikaitse uut arengukava 2013.-2022. aastaks, mis käsitleb riigi kaitsmist laiemana vaid sõjalisest kaitsest ning laiemana, kui on kaitseministeeriumi või kaitseväe ülesanded.

«See on riigikaitse laiapõhjaline käsitlus, kus arengukava koostamine on üldiselt jaotatud kolme suurde etappi: ohustsenaariumid, operatiivplaneerimine ja ressursianalüüs,» tõdes riigipea. «Seejuures kuuluvad lahendamist vajavate probleemide hulka ka näiteks ühtse juhtimise korraldamine, sisejulgeoleku, sotsiaalvaldkonna, küberkaitse, energiajulgeoleku väljakutsed.»

Lõplikud valikud, otsused ja kokkulepped riigikaitse uue arengukava osas on võimalik langetada tänavu sügisel. Eesmärk on esitada dokument kinnitamiseks valitsusele selle aasta lõpus.

Riigikaitse Nõukogu arutas täna ka ühtse riigikaitseseaduse koostamist, mis hõlmaks praegust rahu- ja sõjaaja riigikaitse seadust ning rahvusvahelise sõjalise koostöö seadust ning mis suurendaks täitevvõimu suutlikkust langetada professionaalselt ja kiiresti laiapindset riigikaitset puudutavaid otsuseid.

Samuti arutas Riigikaitse Nõukogu hetkeseisu NATO juhitaval Afganistani missioonil, kus julgeolekuolukord on kohati jätkuvalt keeruline ning riigis tervikuna saab sel ja järgmisel aastal järjest otsustavamaks vastutuse üleandmine Afganistani enda armee- ja politseiüksustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles